Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Александър Манолев оттегли кандидатурата си за министър на транспорта (ОБНОВЕНА)

Александър Манолев оттегли кандидатурата си за министър на транспорта (ОБНОВЕНА)

Номинираният от премиера Бойко Борисов за транспортен министър Александър Манолев оттегли кандидатурата си.

На извънреден брифинг в Министерски съвет той заяви: "Искам от премиера номинацията ми за министър на транспорта да бъде оттеглена. Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група. Със скалъпени твърдения и без доказателства се опитват явно да блокират работата ми в министерство на транспорта".

Манолев подчерта, че атаката не е само срещу него, а и срещу целия кабинет.

Давам си сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, напротив, има доказателства точно в обратната посока, каза още Александър Манолев. И допълни: "Много въпроси си задавам. Сигурен съм, че и вие имате. Най-важният за мен е защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при положение, че аз съм заемал ръководни позиции и преди. Явно обаче някой се притеснява от реформите и политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим".

"Днес имах открит мъжки разговор с премиера и вицепремиера Валери Симеонов. Получих над 6700 преференции. Срещал съм се с много хора по време на последните парламентарни избори. Явно е, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам каква щета се цели да се постигне с това и не мога да го допусна", заяви Александър Манолев. Той се обсъди с адвокатите си какви контрадействия да предприеме. А по въпроса дали ще продължи да бъде заместник-министър на икономика заяви: "Не искам да вземам решения под емоции".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе