Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Мангъров разкри защо иска да е депутат

Мангъров разкри защо иска да е депутат

 

„Смятам, че ние тук и сега трябва да се обединим в усилията си срещу преодоляване на Ковид 19, а не да се разделяме и разединяваме и в тази борба, както във всичко останало. Аз затова приех поканата на АБВ да застанем заедно от една страна на бариерата, метафорично казано, срещу заразата. Виждам, че те полагат усилия в това, обикалят страната, говорят с хората, споделяме еднакви възгледи, те ме подкрепят“. Това заяви доц. Атанас Мангъров в ингервю пред новини.бг.

Той смята, че здравеопазването е споделена отговорност и въпрос на национална политика. В този смисъл има нужда да се чуват и различни мнения, а не само тези, облечени във власт, казва Мангълов. Той казва, че ако ламтял за власт, щял да влезе в листата на големите партии. Пандемията се оказа, че устройва много политици не само у нас, а и навсякъде по света, да избутат встрани реалните проблеми на хората. Ковид 19 се използва като способ за насаждане на страх, казва още Мангъров.

Кривата на заболеваемостта у нас през последните дни върви рязко надолу и ето вчера от направени над 13 000 теста, положителни са едва близо 600 души.

Като коментар за разпространението на К-19 в България той казва, че в процентно отношение заразените са 4,5 на сто, колкото през летните месеци у нас.

„Затова аз лично смятам, че на този етап не са нужни чак толкова много тестове. Заразяването по естествен път с нова респираторна инфекция върви по неотменим свой път. Примерно така, както винаги през тези месеци в предходни години се развиват грипните заболявания“, твърди Мангъров.

Той похвали властите, че са отворили училищата, припомни, че първи е говорил за стадния имунитет, който сега се повтаря от Меркел и Джонсън, но твърди, че не вижда логиката ресторантите да са по-заразни.

„ При предишният щам на вируса трябваше да стоим на разстояние помежду си от 1,5 метра.А при новият, който бил 7 пъти по-заразен от предишния/!?/, ние трябва да сме на 2,5 метра отстояние един от друг. Тези неща щяха да са разумни, ако ставаше въпрос за радиация, ама не е, а са вируси, които се реят из въздуха, натоварени върху микро аерозолни частици. Двама души, независимо къде са - в ресторанта, магазина или автобуса, дишат един и същи въздух. Само че абсурдните мерки налагат в автобуса да може да се влиза спокойно, в магазина също, а на други места да не може. За мен голяма част от мерките са просто начин за налагане на власт и ограничаване на правата и свободите на хората“, казва още Магъров.

Той призна, че „на нокти ме изправи една публикация в английски вестник, в която се твърди, че бившият премиер Тони Блеър бил дал насоки на настоящия Борис Джонсън как Великобритания да стане водеща сила в налагането на световен имунизационен паспорт. Това не бива да се допуска, защото е над национално законодателство и ще вреди на всяка конкретна страна и националност. Става въпрос пак за контрол и ограничаване на свободите“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе