Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова маха Жаблянов, питат я как харчи парите на БСП

Нинова маха Жаблянов, питат я как харчи парите на БСП

Нов удар срещу вътрешната опозиция в БСП готви лидерът Корнелия Нинова на днешното закрито заседание на Националният съвет на партията., научи "Стандарт". Тя ще предложи да бъде освободен от Изпълнителното бюро Валери Жаблянов. 

Формалният повод за рокадата е, че Жаблянов не е отишъл на заседанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) , където се е разглеждала резолюция за Истанбулската конвенция, за която той е трябвало да гласува против, каквато е позицията на БСП.

Жаблянов минава за един от приближените до Сергей Станишев и на последния червен конгрес прочете анализа за загубените евроизбори. Като основна точка на днешния форум на социалистите е изборът на шеф на националния предизборен щаб за местния вот наесен след като Георги Свиленски хвърли оставка.

 Съвместно с Общопартийната контролна комисия пленумът ще разгледа и решение за актуализиране на структурата, щата и бюджета на Националния съвет на БСП за 2019 година.

Очаква се това да бъде свързано с разправии, защото опозицията на Нинова настоява да бъдат представени всички документи за финансовата дейност на "Позитано". В сряда стана ясно, че само БСП е похарчила държавната субсидия и няма как да върне надвзетите пари сега. Според справката на Министерство на финансите партията има да връща 4 299 690 лева заради това, че, както и останалите формации, е получавала не по 11 лв., а по 13 лв.

"Това наистина е притеснително. Бюджетът, който сме гледали ние, като ръководство, беше с преходен остатък за 2018 година над 5,5 млн. лв. Има два вида избори в рамките на годината и управлението на финансовия ресурс е отговорност на Корнелия Нинова, нищо не се случва без неин подпис”, коментира Красимир Янков, който е сред най-яростните критици на соцлидера..

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе