Извънредни новини

Люпко си тръгна заради Аркан

Люпко си тръгна заради Аркан

Бившият треньор на "Левски" и "Литекс" Люпко Петрович остана начело на босненския "Сараево" само 2 дни, съобщава "sportskacentrala". Сръбският наставник е напуснал заради снимка, на която държи пушка в компанията на Желко Ражнятович. Аркан е известен сръбски командир, обвиняван за редица военни престъпления в Хърватия и Босна. Той оглавяваше "Сръбската доброволческа гвардия". Аркан бе убит през 2000 г. във фоайето на хотел в Белград.

На пресконференцията, на която Люпко Петрович трябваше да бъде представен, той единствено коментира снимката. "Съвестта ми е чиста. Появиха се някакви неща и разбирам ситуацията. Заради войната реших да не ходя в Токио. Заради войната нямах голяма кариера. Появи се Аркан. Беше силен, а беше и водач на агитката на "Цървена звезда". Това е минало за мен. Разбирам хората, които водят клуба, и съжалявам, че не се стигна до подписване на договора. Исках да работя в истински клуб, роден съм в Босна, но в такава обстановка не съм подготвен да работя", заяви Петрович.

Директорът на "Сараево" Дино Селимович, председателят Едис Кустурица и спортният директор Абдулах Ибракович обявиха изненадата си от развитието на ситуацията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе