Извънредни новини

"Лудогорец" удари 5,5 млн. джаккпот

София. "Лудогорец" зарадва цяла България с 2:0 и добра игра срещу ПСВ. Отборът от Разград дублира успеха си срещу европейския клубен шампион от 1988 г. и заслужено е недостижим на върха в своята група в Лига Европа.

В касата на "орлите" пък ще се влеят 5,5 млн. евро. Досега. С успех в Загреб и приходи от елиминационната фаза - джакпотът за шампионите ще набъбне още. Босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев пък показа, че не мисли на парче, а мащабно. Той разкри, че свежите пари от УЕФА ще бъдат реинвестирани в клуба. "След мача с ПСВ гоним кота 5,5 милиона евро. Ще инвестираме в нови игрища, в селекция, в новия стадион, за който преговаряме с общината да направим. Парите, които изкарваме от клуба, ги реинвестираме и да се надяваме, че ще постигаме още по-добри резултати", пожела си бизнесменът.

Домусчиев не скри огромното си задоволство от успеха - за пръв път роден отбор ще финишира на първо място в групова фаза от евротурнирите: "Горд съм, това е нормално. Играхме футбол, не е някаква случайна победа, бием ги за втори път, доказахме, че сме по-добри. Мисията ни е да продължим да прославяме България и да победим "Динамо" (Загреб) като гост". Според боса обаче отново ще има хора, които със своя манталитет ще опитат да омаловажат постигнатото от "Лудогорец": "Пак някакви хейтъри ще напишат, че холандците са играли с резервите. Добър отбор са, имат силни футболисти, двама-трима с радост бих взел при нас, но струват доста". Домусчиев разкри, че вече са набелязани силни играчи, които трябва да вдигнат още класата: "Ще се наложи едно, максимум две попълнения да вземем, но само ако са от класата на Мисиджан. Между 1 и 2 милиона евро сме подготвили за зимна селекция. Не е сигурно, че ще стане, искат им много пари. Ако дойде впечатляваща оферта за нас за футболист и имаме алтернативи на този пост, може и да продадем. Да се знае обаче, че цената на нашите момчета скочи неимоверно".

Домусчиев разкри и какви са предпочитанията му за съперник в следващата фаза: "На мен мечтата ми е да не е руски или украински отбор, защото ние българите играем традиционно трудно срещу тях. Предпочитаме отбори от Централна и Западна Европа. Парите не са най-основното нещо, най-важното ще е да преодолеем противника". Босът на разградския клуб разведри обстановката и с интересна история от ложата на националния стадион: "Имаше около 30 холандци, фенове на ПСВ, и 30-ина наши гости, пак от Холандия, които са ни бизнес партньори. Наши клиенти, дистрибутори от Холандия на продуктите ни. Получи се интересно събитие. Моите гости бяха с фенски артикули на "Лудогорец", другите холандци с шалчета на ПСВ. Няма нищо лошо в това. Партньорите ми дори много се радваха, даже малко се понапиха". Зорко око на "Стандарт" видя почерпени гости от Холандия и в пресзоната. Там поне 30-ина представители на медиите от Ниската земя бяха загрели със спиртни напитки преди мача. Те изгледаха срещата прави и дори заглушиха с песни виковете на агитката от техни сънародници.

Сбъднахме мечтата да сме първи

в тази тежка група, ликуваше след края на мача наставникът на "Лудогорец" Стойчо Стоев. "Спечелихме в една сериозна група. Определено не съм го очаквал, ще излъжа, ако кажа, че съм го вярвал. Знаехме добре с кой играем, но ние имаме качествени състезатели. Натрупахме достатъчно опит, рутина, самочувствие и това го доказваме на терена", доволен беше архитектът на победния български рейд в Лига Европа. Стоев внесе допълнителна увереност в лагера на шампионите, като обяви: "Дори срещу ПСВ да беше негативен резултатът, пак щях да бъда горд от отбора. Много умно и внимателно изиграхме срещата, помогна ни естествено и червеният картон на техния играч. Това обаче не омаловажава представянето ни".

Не ритнаха към мен, доволен е Стоянов

Един от основните "виновници" за суперпредставянето на "Лудогорец" в Европа - вратарят Владо Стоянов, беше на седмото небе: "Доволен съм, момчетата много ми помогнаха и затова нямаше положения за ПСВ. Щом те почти нямаха ситуации за гол, значи сме играли добре. Чувството е уникално, хората ни подкрепят. Това е много голяма победа и се радвам, че съм част от този проект и успех. Много искахме да стъпим на първото място. Героят Безяк, който заби и двата гола, също се кефеше: "Всичко е перфектно. Не всеки ден се вкарват два гола на ПСВ "Айндховен". Надявам се, че кариерата ми сега сериозно започва да върви нагоре. Дано има още големи мачове и да вкарвам на още много големи отбори. В Разград съм само от една година и си признавам, че не съм очаквал да бъдем хегемон в Европа.

Манолев отряза Йовов за "Герена"

Станислав Манолев не смята да се връща в България, разкри самият той след загубата на ПСВ в четвъртък. Според информация на "Стандарт" техническият директор на "сините" Христо Йовов от известно време навива национала за "Герена". "Разговарях с човек от "Левски", но не мисля да се прибирам. Ще се постарая да остана колкото се може повече в чужбина. Все още съм млад", заяви самият Манолев. "За момента няма конкретни оферти, само запитвания. Който е най-сериозен, там отивам. Пожелавам си да подпиша със сериозен отбор в силно първенство", добави той.

Изключително афектиран след поражението в София беше треньорът на ПСВ Филип Коку. Той засипа със суперлативи "Лудогорец" и в същото време разкритикува своите: "Българите са силен тим, който притежава класа. Ние пък бяхме под средното ниво". Легендата на холандския футбол размаха пръст и обяви: "Ако не се представим по-добре в последния мач с "Черноморец", ще има последствия".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе