Извънредни новини

Лудогорец продължава да пише история

Лудогорец продължава да пише история

Одеса. Лудогорец постави рекорд в евротурнирите, ставайки първият български отбор с 3 поредни победи в груповата фаза на Лига Европа след успехите над Черноморец Одеса с 1:0, ПСВ Айндховен с 2:0 и Динамо (Загреб) с 3:0. Така отборът от Разград е на върха в група В с девет точки и се нуждае само от една точка при домакинството на "Черноморец" на 7 ноември за класиране за директните елиминации.

Динамо Загреб и ПСВ Айндховен направиха равен – 0:0, и така в група В лидер е Лудогорец с 9 точки, ПСВ има 4, Черноморец – 3, а Динамо Загреб с 1 точка.

На стадион "Черноморец" присъстваха около 15 хиляди зрители. Сред тях имаше и българска агитка, която бурно подкрепя хасвоите любимци.

Лудогорец поведе на Черноморец Одеса с 1:0 в края на първото полувреме на мача. Двата отбора имаха много положения, но Христо Златински успя да реализира гол в 45-ата минута на мача.

Българският тим изигра едно умерено и търпеливо първо полувреме, и отбеляза в самия му край, за да продължи отличното си представяне в евротурнирите.

Черноморец само в първите 10 минути на три пъти сериозно застраши вратата на Лудогорец. Българският шампион опитваше да играе с изтеглена напред защита, но това за малко да изиграе лоша шега на тима в четвъртата минута, когато двама играчи на домакините останаха сами срещу Стоянов, но вратарят улови.

Нещата продължиха да се развиват по-добре за Черноморец, но всички опасности за Владо Стоянов идваха най-вече от действията на останалите му съотборници и честите грешки.

След 20-та минута Лудогорец започна да поглежда към вратата на съперника и успя да направи и няколко добри атаки. Глупаво нарушение на Светослав Дяков за жълт картон му „спечели" официално предупреждение, което го вади и от следващата среща на отбора в Лига Европа.

Румънският арбитър Александру Дан Тудор малко по-късно пък вдигна доста странен картон и за Христо Златински, за симулация, въпреки че очевидно бе фаулиран.

В 30-та минута един от най-активните за Лудогорец Върджил Мисиджан опита нещо средно между центриране и удар, топката се отклони и в защитник на Черноморец, кацна на напречната греда и излезе в корнер.

В последните 7-8 минути от първото полувреме Черноморец отново пое инициативата и Владислав Стоянов пак попадна под обстрел, този път от страна на Минейро, но се справи и изби в корнер.

Малко преди края на полувремето, бомбичка бе хвърлена на терена, и избухна много близо до единия рефер край вратата.

В последната минута на редовните 45, Маркус Бергер фаулира грубо Марселиньо, на около 25 метра фронтално срещу вратата на Черноморец. Христо Златински застана зад топката и стреля мощно. Вратарят Дмитрий Безотошний изчака да боксира топката, а тя прелетя покрай юмруците му и влетя в мрежата, за 1:0 в полза на Лудогорец.

В 56-ата минута Лудогорец бе на крачка от втори гол. Жуниор Кишада майсторски се освободи от защитник на Одеса и с левия крак потърси удар в далечния ъгъл, който профуча на сантиметри от страничния стълб.

В 70-тата минута Владислав Стоянов отново спаси вратата си след ъглов удар на Черноморец. Стражът първоначално изпусна топката, но след това успя да отрази удара на Джа Джедже. 3 минути по-късно след центриране отляво Риера за щастие стреля изключително неточно.

След безрезултатен ъглов удар за Лудогорец, последваха нови инфарктни минути за българския отбор. В 83-тата минута Диденко получи добър пас в наказателното поле, но Владо Стоянов пак бе на мястото си.

В 88-та минута Мисиджан имаше шанс да увеличи преднината на Лудогорец, но слабият му удар попадна право в ръцете на Безотишний.

Стартовите състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Барт, Моци, Минев, Дяков, Златински, Стоянов, Марселиньо, Мисиджан, Кишада

ЧЕРНОМОРЕЦ (ОДЕСА): Безотосний, Бергер, Фонтанело, Андерсон Минейро, Кутас, Прийомов, Ковалчук, Гай, Бобко, Риера, Антонов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе