Извънредни новини

Лудогорец превзе и Лацио

Лудогорец превзе и Лацио

Рим. Лудогорец надви Лацио с 1:0 на Стадио Олимпико в първи 1/16-финал в турнира Лига Европа така и си тръгна с голов аванс от италианската столица. Реваншът е на 27 февруари на Националния стадион в София.

Роман Безяк изведе Лудогорец напред в последните секунди от редовното време за първото полувреме, след като българският шампион пропиля невероятен шанс да поведе рано-рано. Още в седмата минута разградчани получиха възможност да изпълнят дузпа.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков обаче не успя да реализира.

Най-доброто положение за домакините дойде в 29-та минута, след хубава атака, в която Кейта намери Клозе в наказателното поле, и той опита с пета да стреля покрай Владо Стоянов, но ударът му бе блокиран чисто.

Пет минути по-късно, Лудогорец се задържа по-трайно покрай Бериша, и Марселиньо с мощен удар от 22-23 метра удари напречната греда.

В отговора на Лацио, Лукас Билия отправи точен шут от фаул, но Владо Стоянов бе на мястото си и с отлично отиграване закова топката на земята.

В последната атака на Лудогорец за първото полувреме, в 45-та минута, Роман Безяк изведе тима си напред с мощен далечен удар от около 25 метра.

След почивката Лацио стартира мощно, и Фелипе Андерсон бе в основата на натиска на домакините. Той първо нацели греда, а след това спечели дузпа.

Зад топката застана Андерсон, който би в ъгъла, но Владислав Стоянов показа висока класа и спаси. В 54-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко, след като Дяков за втори път бе декориран в жълто и напусна принудително терена.

Бройката играчи на терена се изравни в 73-та минута, когато директен червен картон получи Каванда, който удари с крак в главата Данчо Минев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе