Извънредни новини

Лудогорец представи нов спонсор

Лудогорец представи нов спонсор

Българският шампион Лудогорец представи днес нов спонсор в лицето на кафе „Спетема". Преди няколко дни същият спонсор бе представен и от конкурента на разградчани за титлата Левски.

На представянето собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев връчи символично фланелката с номер 9 на собственика на бранда „Спетема" Яник Мекушин.

По думите на Домусчиев Лудогорец и Левски са водили успоредни преговори със „Спетема".

„Ние като шампиони и с мен конкретно се водят по-тежки преговори и може би затова представяме този спонсор по-късно. Ние имаме основания да поставяме определени изисквания. Аз трудно казвам да, но като кажа, изпълняваме стриктно поетите ангажименти", каза Домусчиев.

Той призна, че се водят преговори с още две международни компании за спонсорство, като има вероятност от лятото Лудогорец да има нов генерален спонсор на екипа. Освен това е вакантна и позицията под номера на фланелката.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев пък заяви, че условията по спонсорския договор са обвързани с резултатите на отбора. В същото време Яник Мекушин уточни, че засега фирмата се насочва към спонсорство само на двата клуба – Лудогорец и Левски. Той не пожела да коментира дали има и какви са приликите и разликите в параметрите на двата отбора.

„Много съм радостен, че ще си партнираме с Лудогорец, който в последните години постигна страхотни резултат".

Логото на „Спетема" ще бъде поставено на гащетата на Лудогорец.

Броят точките с плюс 7 за Левски

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчев заяви още, че според него първенството в никакъв случай не е решено, въпреки че в този момент разградчани имат сериозна преднина пред Левски.

„Ние броим точките по различен начин. Не гледаме това, което е в момента, а слагаме плюс 7 точки в актива на Левски, защото до произнасянето на КАС, това е възможен сценарии. При такова развитие на нещата, преднината ни не е никак голяма и може да бъде стопена в два мача", каза Домусчиев, цитиран от gong.bg.

Той бе запитан дали е правил проучване чрез своите юристи за шансовете за подобен развой на ситуацията: „Не искам да навлизам в подробности. Спорно е. Може да се отсъди и така, и така".

Парите да отиват за инфраструктура, а не за заплатите на измислени чужденци

Парите, които българските елитни клубове ще получават от ТВ права няма да бъдат намалени, ако не се осъществи проектът Висша лига и в А група не участват отбори като ЦСКА, Литекс и Локомотив София. Това декларира собственикът на Лудогорец и фирмата държаща телевизионните права Кирил Домусчиев.

Парите ги има, няма да ги намаляваме, защото съм поел ангажимент към клубовете. През следващия сезон е предвидено, да са повече. За сметка на това обаче ще внесем в българския футболен съюз изискванията тези пари да отиват за инфраструктура, а не за заплатите на измислени чужденци и 40-годишни играчи, свършили с футбола. В договорите за правата е залегнало клубовете да имат добри терени и осветление, и ще изискваме от БФС да съблюдава дали изискванията се спазват", каза Домусчиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе