Извънредни новини

Лудогорец пише история, удари ПСВ в Айндховен

Лудогорец пише история, удари ПСВ в Айндховен

Айндховен. Лудогорец постигна исторически успех на старта на групите в турнира Лига Европа. Разградчани биха с 2:0 ПСВ Айндховен насред „Филипс Стейдиъм" пред 11 000 зрители в дебютния си мач от Група B на надпреварата. Голове за българския шампион реализираха Роман Безяк и Върджил Мисиджан.

Стойчо Стоев направи една промяна в стартовия си състав като остави на пейката Иван Стоянов, а на негово място пусна Дани Абало. Мишел Платини пък отново остана извън групата, след като това се случи и в двубоя с „Левски". Двама българи имаше сред титулярите на разградчани в лицето на Владислав Стоянов и Светослав Дяков.

Филип Коку пък направи редица смени и изненада със състава си, като пусна голяма част от резервите си. Станислав Манолев пък отново не попадна в групата на холандците и изгледа срещата от трибуните.

През по-голяма част от първото полувреме българите стояха равностойно срещу своя съперник, като на моменти бяха принудени да се прибират дълбоко в своята половина и да се отбраняват.

Въпреки това разградчани имаха своите възможности за гол – още във 2-ата минута Марселиньо имаше шанс да открие, но топката отиде в аут. Върджил Мисиджан също можеше да се разпише, но това така и не стана.

Домакините, въпреки своя натиск, не успяха да пробият вратата на Владислав Стоянов, който с няколко добри намеси опази вратата си суха. Стоянов се намеси отлично в 42-ата минута, когато отрази удар на Мемфис Дипай.

Второто полувреме започна с натиск на домакините и напрежение пред вратата на Владислав Стоянов.

Лудогорец обаче успя да поведе в резултата в 60-ата минута, след грешка в отбрана за домакините. Вратарят Йерун Зут излезе извън наказателното си поле, за да пресече пас на Марселиньо към Мисиджан. Но не се справи добре. Топката попадна в Роман Безяк, който със страхотен прехвърлящ удар от далечно разстояние вкара в опразнената врата за 1:0 в полза на гостите от Разград.

След попадението, в игра за ПСВ се появи бившият футболист на Манчестър Юнайтед Парк Джи-Сунг, а напрежението пред вратата на българите продължи.

Въпреки това българският шампион поведе с 2:0 в 74-ата минута. С малко късмет топката стигна до Върджил Мисиджан отляво в наказателното поле. Оставен съвсем сам той стреля, но топката срещна далечния страничен стълб. Мисиджан догони рикоширалата топка и след това с прецизен удар по тревата я вкара във вратата на домакините.

Минути след попадението Владо Стоянов направи страхотно спасяване след удар на Шаарс. Отборът на Филип Коку хвърли всички сили в нападение в опит да стигне до равенството.

Стойчо Стоев пък извърши две смени след втория гол. Дани Абало напусна, а на неговото място се появи Мишо Александров. Малко по-късно Христо Златински замени Роман Безяк. Малко преди края на срещата Иван Стоянов замени Върджил Мисиджан. 

До края на срещата не паднаха повече попадения, за да може Лудогорец да стигне до първи три точки в първото си участие в групите на Лига Европа. 

В другия мач Динамо Загреб загуби с 1:2 от Черноморец Одеса. Следващият мач на Лудогорец в Лига Европа пък е на 3-и октомври на националния стадион „Васил Левски" срещу Динамо Загреб.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе