Извънредни новини

"Лудогорец"- Непобедимите 4

"Непобедимите" снимаха две продължения на касовия хит в България, а родният шампион "Лудогорец" направи четвърти филм, но на футболния терен. "Орлите" треснаха "Динамо" 2:1 в Загреб и завършиха без загуба в групите на Лига Европа.

Нещо, което нито един български отбор не е правил досега. От шестте двубоя на разградчани само "Черноморец" успя да вземе хикс на нашите. "Залцбург" и "Тотнъм" имат 6 победи от 6 мача в турнира, а още 9 тима завършиха без поражение в Лига Европа. Интересно е, че само "Манчестър Юн", "Реал" М и "Атлетико" М са без загуба в Шампионската лига. Това отрежда 23-о място на "Лудогорец" в класирането по коефициент в Европа този сезон. С успеха си "орлите" успяха и да облекчат бъдещия вицешампион в "А" група. Той ще започне директно от втория квалификационен кръг на Лига Европа догодина.

"Лудогорец" стана и първият наш отбор, стигал до успех на хърватска земя. Това бе осма победа през сезона в Европа. Така Стойчо Стоев подобри постижението на Станимир Стоилов начело на "Левски" през 2005/06 от 7 успеха в една кампания. "За съжаление успях да гледам мача от 20-ата минута и то по телевизията. Бяхме като шахматисти. Играхме прецизно. Не поемахме излишни рискове", коментира пред "Стандарт" собственикът Кирил Домусчиев. "Треньорът Стойчо Стоев освежи състава. Този резултат е закономерен. Сега чакам от вас, журналистите, да извадите нови рекорди, за да се опитаме и тях да подобрим", добави още бизнесменът. Шефът не си пожела конкретен отбор за 1/16-финалите. "Разбира, се най-трудно ще е срещу "Ювентус" или "Порто". Не бих желал да се паднем с тях, въпреки че феновете със сигурност ще са ентусиазирани. Срещу всеки един от останалите тимове имаме шансове", добави още Домусчиев.

Дотук "Лудогорец" спечели близо 5,7 млн. евро от участието си в Европа. При класиране на 1/8-финалите "орлите" ще прибавят нови 350 000.

Вратарят Владислав Стоянов, който не игра срещу "Динамо", получи страхотно признание. Стражът бе избран от УЕФА като част от идеалната единайсеторка в групите на Лига Европа.

Възможните съперници на "Лудогорец"

"Ювентус", "Аякс", "Порто", "Пилзен", "Суонси", "Есберг", "Марибор", "Днепър", "Макаби" ТА, "Динамо" К, "Слован", "Бетис", "Лацио", "Анжи", ПАОК.

Жребият за Лига Европа е в понеделник от 14,00 ч

Доказахме класата си в Европа

Доказахме класата си в Европа, зарадва се треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев. "Това е нещо голямо, показахме, че сме стойностен отбор. Ние дойдохме за победа и радващото е, че го направихме. Вече имаме увереност, умеем да играем под натиск, справяме се. Като качество сме по-стойностни от съперник", коментира Стоев. "Беше важно да не се изхвърляме. Знаехме, че ще дойде нашият момент. Играхме по-умно", добави още Стоев. Той разкри, че е бил много ядосан след попадението на Чоп секунди преди почивката. "Казах им на полувремето, трябва да гоним победата, въпреки че попадението дойде в лош момент". Стоев коментира и подобрения рекорд от 7 успеха на Мъри Стоилов. "Не съм си поставял за цел да съм треньор номер 1 по победи в Европа за България", завърши Стоев.

Голмайсторът: Готови сме за нещо голямо

Роман Безяк стана голмайстор на група "В" в турнира Лига Европа. Словенецът вкара втория за "Лудогорец" срещу "Динамо", след като мушна топката през краката на капитана Йосип Шимунич. Това бе четвърто попадение за него в групите. "Знам, че отборът може да направи нещо голямо. Много съм щастлив, не мога да го опиша с думи. Дано продължим още по-напред", каза Безяк след мача. Капитанът Светльо Дяков пък вече очаква жребия. "Ще го гледам с интерес. Дано се падне преодолим съперник. Решителното днес бе нашата жертвоготовност. Играхме за самочувствие, за трупане на точки, за пари", каза Дяков.

"Вкарахме хубави голове от много хубави комбинации и показахме, че сме по-добрият отбор. Не съм вярвал, че ще имаме 16 точки, каквото и да си говорим", радваше се Мишо Александров.

Украинци си заплюха Исмаил Иса

Украинци си заплюха Исмаил Иса след фурора, който българинът прави с екипа на "Шериф". Става въпрос за "Заря" (Луганск), които са сериозно впечатлени от изявите на нападателя. Въпреки че молдовците отпаднаха, Иса вкара при успеха с 2:0 над "Трьомсо". Това бе трети негов гол в турнира, което го прави топстрелец на тима. Бившият нападател на "Литекс" е първи и в друга класация. Той е изпадал най-много пъти в засада от всички футболисти, участвали в групите на Лига Европа - 13.

Освен за Иса приключи и европейското участие на Ивелин Попов и "Кубан". Руснаците завършиха 1:1 като гост на "Валенсия" и останаха трети в групата си. Българският национал не игра заради контузия в адукторите.

Българите ще играят 1/4 финал

Българите ще играят 1/4 финал прогнозира капитанът на "Динамо" Йосип Шимунич. "Лудогорец" е много добър тим. Със сигурност ще се представи успешно в елиминационната фаза. Те са доста балансирани, много по-добри от нас", призна Шимунич. Неговият съотборник Ален Халилович реши да си утоли мъката със сладко. 18-годишният талант е изял 5 парчета торта. Голмайсторът за "Динамо" Чоп пък призна, че са му трябвали около 5 минути, за да разбере, че "Лудогорец" е повел с 2:1. "Бях с гръб и не видях гола на Безяк. Чак след 5 мин разбрах, че са вкарали", сподели той.

В ПСВ блъскат врати след резил

Украинският "Черноморец" изненада ПСВ с 1:0 и стана вторият тим от групата на "Лудогорец", който се класира. Джа Джедже се превърна в герой за тима от Одеса и в дявол за холандците. Халфът на ПСВ Оскар Хилемарк разкри, че в съблекалнята всички са били побеснели. "Не си говорихме. Напрежението беше огромно. Само се блъскаха врати. Разочарованието е пълно", разкри Хилемарк. Треньорът Филип Коку не бе по-малко вбесен. "Сами се бихме. Младостта ни изигра лоша шега. Контролирахме мача през цялото време. Допуснахме само една грешка", обясни Коку. Медиите в Холандия веднага разпнаха ПСВ и обявиха сезона за провален. Тимът от Айндховен е 10-и в холандското първенство на 13 точки от лидера "Аякс".

Група "В"

"Динамо" З - "Лудогорец" 1:2

Загреб, ст. "Максимир" - 1200 зрители

"Динамо" З: 29. Сандомиерски, 4. Шимунич-К, 6. Пинто, 15. Чалушич, 23. Лима, 7. Адеми, 20. Памич (73 - 28. Халилович), 77. Брожович, 2. Судани (81 - 21. Бечирай), 11. Фернандес, 90. Чоп
Треньор: Зоран Мамич

"Лудогорец": 91. Чворович, 20. Шоко, 27. Моци, 55. Терзиев, 80. Кайсара, 7. Александров, 17. Абало (90 - И. Стоянов), 18. Дяков-К, 23. Златински, 84. Марселиньо (80 - 8. Ешпиньо), 9. Безяк (90 - 11. Кишада)
Треньор: Стойчо Стоев

Голмайстори: Чоп 45; Абало 27, Безяк 72
Жълти картони: Адеми; Дяков
Съдия: Владислав Безбородов (Рус)

ПСВ - "Черноморец" 0:1
Голмайстор: Джа Джедже 59

Крайно класиране
1. "ЛУДОГОРЕЦ" 6 5 0 1 11:2 13
2. "Черноморец" 6 3 1 2 6:6 10
3. ПСВ 6 2 1 3 4:5 7
4. "Динамо" З 6 0 1 5 3:11 1

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе