Извънредни новини

Ливърпул продължава да оглавява лигата в Англия

Ливърпул продължава да оглавява лигата в Англия

Лондон. Ливърпул остана на върха на класацията във Висшата Лига след вчерашната среща между Арсенал и Челси.

Арсенал и Челси завършиха 0:0 в дербито от 17-я кръг на Висшата лига, и така оставиха Ливърпул да посрещне Коледа на първо място във временното класиране.

Победа щеше да изкачи Арсенал еднолично на върха, докато точката срещу Челси само изравни по точки "артилеристите" с лидера. Челси също пропусна да се изравни от своя страна с Ливърпул, при успех, а сега влезе само в Топ 4.

Равенството означава още, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер продължава да няма победа над колегата си Жозе Моуриньо, и водените от него отбори, вече в десета среща между тях.

И двата тима повече се бореха с адаптацията си към терена и неспирния дъжд, отколкото един с друг в началния четвърт час от двубоя. Арсенал владееше повече топката, опитваше да разиграва, докато Челси заложи на внимателни действия в дефанзивен план, и контраатаки.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо добави към изказването си веднага след мача с Арсенал (0:0), и на пресконференцията обяви част от футболистите на "топчиите" за "ревльовци".

Първоначално в интервютата след двубоя, португалецът се въздържа от нападки към противника, но след това не сдържа нрава си, и заяви: "Знаете ги, те обичат да се жалват. Традиция е. Но според мен, споделих това и с четвъртия арбитър, го правят, защото са чужденци. Английските футболисти, например Франк Лампард, никога не биха провокирали подобна ситуация. Но в някои държави, футболистите го носят в кръвта си."

"В английския футбол, дори да има контакт, се опитваш да продължиш да играеш. Чужденците носят и добри неща в английския футбол, и идват тук, защото имат талант, но аз предпочитам повече английска кръв във футбола," продължи Моуриньо. "В такава ситуация английската кръв ще ти каже - "Ставай, продължавай". Влизането на Микел бе твърдо и агресивно. Но футболът е игра за мъже, или за жени с фантастично поведение."

"Наистина, има други спортове, без контакт; страхотни спортове, които изискват много от играчите, и аз ги уважавам. Но при тях няма контакт. Футболът е контактен спорт. Английският футбол, зимата, наводнения терен, влизанията по хлъзгавата повърхност на висока скорост. Гордей се с това. Играй с гордост. Ако те боли, ОК, боли те," продължи разпалено Жозе Моуриньо.

Проблемът дойде след груб фаул на Джон Оби Микел срещу Микел Артета, още през първото полувреме, когато Майк Дийн не показа дори жълт картон. Арбитърът обаче като цяло пусна свободна игра, и показа същия критерий и за играчите на Арсенал.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе