Извънредни новини

Осакатен "Ливърпул" пребори "Стоук" в мразовита нощ

Осакатен

"Ливърпул" успя да надделее над "Стоук Сити" с 1:0 в първия от двата полуфинални мача на турнира за Купата на Лигата на Англия. По този начин "червените" взеха добър аванс преди реванша на 25 януари, който ще се играе в техния дом - "Анфийлд".

В герой за "мърсисайдци" се превърна резервата Джордан Айб, който вкара единственото попадение в 37-ата минута, като завърши светкавична атака по крилото на Адам Лалана, продължена към него от Джо Алън.

След като получиха гол, домакините от Стоук Сити заиграха по-активно в нападение, но пропуски направиха Арнаутович и Джердан Шакири, а вратарят Симон Миньоле показа класа. Непосредствено след почивката домакините имаха претенции и за дузпа, но не получиха. "Грънчарите" бяха най-близо до изравняване в продължението на мача, когато Джонатан Уолтърс се озова сам срещу Миньоле, но ударът му беше неточен и така резултатът се запази, което предвещава свиреп реванш на "Анфийлд" след три седмици.

Рекордьорът по купи в тази надпревара продължава с лошия късмет. Контузиите в "Ливърпул" продължават с пълна сила. След като се мъчат от много време да вдигнат Даниел Стъридж на крака, а той все се инати и продължава да се контузва, сега ситуация при "мърсисайдци" не изглежда обнадеждаваща. Само през първото полувреме контузии получиха Фелипе Коутиньо, който беше заменен от Джордън Айб, а малко по-късно Деян Ловрен също напусна терена принудително. В лазарета за дълго време са младите надежди Джо Гомес и Дани Ингс, контузени са Мартин Шкъртел и Дивок Ориги, както и капитанът Джордан Хендерсън.

Именно контузиите са това, което притеснява мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп. Той заяви, че заради тях, ще трябва да се купуват нови играчи.

"Ще трябва да купуваме футболисти през зимата и е време да помислим сериозно върху това. Нещата се получават, имаме резултати, но тези травми провалят всичко. Преди две седмици имахе трима здрави централни защитници, а започнахме сезона с пет. В момента нямаме никого", коментира Клоп в интервю за ВВС.

В другия 1/2-финал в сряда, 6 януари, играят Евертън и Манчестър Сити.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе