Извънредни новини

Ливърпул изпусна Арсенал за 1:1

Ливърпул изпусна Арсенал за 1:1

Арсенал и Ливърпул завършиха  1:1 на "Емирейтс Стейдиъм" в най-интригуващия мач на 11-ия кръг на Висшата лига, в който  публиката видя страхотен футбол и два отменени гола. Гостите бяха порязани още в 18-та минута, когато съдията Андре Маринър анулира редовен гол за Ливърпул. Фирмино бе изведен сам срещу Лено, успя да го прехвърли и топката срещна гредата, след което Мане вкара, но страничният съдия вдигна флага си за засада, въпреки, че такава нямаше.  Пет минути по-късно Ван Дайк получи топката в наказателното поле и се оказа очи в очи с Лено, но стражът на Арсенал успя да спаси. 

В 40-та минута беше отменен и гол на домакините след като Лаказет  засече отклонена топка от Мустафи.

В самия край на полувремето пък Ван Дайк изпревари глупаво излезлия Лено и ударът му с глава уцели гредата.

След почивката Ливърпул натисна домакините и в 61-ата минута откри. Садио Мане се откъсна отляво и центрира. Лено успя да плонжира и да боксира, но кълбото се озова в нахлуващия Милнър и капитанът на "мърсисайдци" опъна мрежата с топовен шут.

Гостите можеха да решат мача в 70-та минута, когато Салах пусна перфектен пас, но Мане за малко не успя да засече топката в мрежата. Арсенал се опита да обърне хода на мача и в 81-та минута Лаказет взриви трибуните. Французинът получи подаване зад гърба на защитата и финтира Алисон, след което със завъртане и ефектенн фалциран удар прати топката в далечния ъгъл за 1:1.

Две минути преди края на редовното време Белерин получи отличен шанс да донесе трите точки за Арсенал, но необезпокояван в наказателното поле стреля неточно с неудобния си ляв крак.

Така Ливърпул излезе еднолично начело в класирането на Висшата лига с 27 точки, но Манчестър Сити ще изиграе своя мач от кръга утре и може да дръпне с две на "мърсисайдци". Арсенал пък събира 23 и е на една точка от Челси, който също предстои да играе в неделя.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе