Извънредни новини

"Литекс" удари по България

"Славия" се извини на феновете за резила в Ловеч

В "Литекс" удариха сериозно мъжкия и младежкия национален отбор. "Гонг" разкри, че "оранжевите" са взели решение да не пускат своите футболисти за двата лагера, организирани от Ивайло Петев и Тони Здравков. Странното в случая е, че шефовете на "оранжевите" са обявили своето решение едва три дни преди старта на двата лагера.

При това положение аут от националните отбори са точно девет футболисти от "Литекс". Това са - Пламен Гълъбов, Никола Колев, Красимир Станоев, Кирил Десподов, Страхил Попов, Антон Недялков, Иван Горанов, Кристиян Малинов и Георги Минчев. Има голяма вероятност БФС да наложи глоби от по 10 хиляди лева за всеки не пуснат футболист, тъй като датата е официална за сборове на националните отбори. Това означава, че в Ловеч ще трябва да се бръкнат с 90 000 лв.
Заради контузии отпадат още полузащитникът на Левски Георги Костадинов и бранителят на Ботев Радослав Терзиев. За заместници Петев извика халфа на „канарчетата" Лъчезар Балтанов и защитникът на Локомотив Пловдив Кирил Котев. Двамата от "Черно море" - Стефан Станчев и Михаил Венков, крилото на "Ботев" Даниел Генов и полузащитникът на "Левски" Радослав Цонев са повикани на местата на играчите на "Литекс".

Интересен факт е, че наставникът на "Литекс" Лауренциу Регекампф е румънец, а младежкият национален отбор е в една група с неговите сънародници в евроквалификационната група.

В същото време "Славия" се извини на агитката за слабото представяне и 0:4 в Ловеч. Треньорът Иван Колев лично поиска прошка от феновете веднага след мача. Той дори пое цялата вина за най-тежкото поражение на тима от началото на сезона. Бранителят Диего Фераресо също заяви: "Феновете бяха страхотни. Жалко, че не успяхме да ги зарадваме. Извинявам се от името на всички играчи", каза той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе