Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лиляна Павлова: Протестите не ни притесняват

Лиляна Павлова: Протестите не ни притесняват

Протестите не ни притесняват, стига да са в законоустановения ред, да не са целенасочено избрани като дата, да не се търси провокация с цел опетняване името на България. Това каза министърът на Българското председателство Лиляна Павлова на представянето на два видеоклипа в Зала 3 на НДК в отговор на въпрос дали я притесняват готвените протести срещу втори лифт на Банско в деня на откриването на Председателството- 11 януари.

„Всеки има право на протест, желанието и намеренията на тези, които решават да протестират са тяхно право. Стига да бъде спазен законът и те да бъдат регламентирани по съответния ред", посочи тя. „На мен лично ми се иска да не започваме Председателството с протести, независимо каква е темата. Не за друго, а защото на посещение в България ще бъдат всички европейски и международни медии именно, за да видят България", коментира Лиляна Павлова. „В името на това да защитим и покажем каква България искаме да познават и да видят за мен лично е по-добре това да е каузата около всички нас, но нека да видим", посочи министърът.

В отговор на въпрос колко средства са отделени за клиповете за Българското председателство Лиляна Павлова поясни: „Целият бюджет е 202 хил. лева и включва разработването на трите клипа, композирането на музиката, анимацията, логото, визуалната идентичност".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе