Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бял лилиум и няколко тома с проблеми за Орешарски във Враца

Бял лилиум и няколко тома с проблеми за Орешарски във Враца

Враца. С букет от бели лилиуми областният управител на Враца Венцислав Василев посрещна премиера Пламен Орешарски. Кметовете от десетте общини в региона пък му връчиха по един том с проблемите си.

Точно по 7 минути е имал всеки градоначалник, за да ги постави лично пред министър-председателя. "Срещите с местната власт винаги са били много важни за мен, защото кметовете са най-близо до хората и усещат всичките им проблеми", заяви Орешарски.

За градоначалниците от района най-тежки са високата безработица, лошата инфраструктура и битовата престъпност. "За правителството Врачанска област е с един акцент по-важна, тъй като е част от изостаналия Северозападен край - подчерта министър-председателят. - Едва ли ще можем още в първия бюджет да покажем финансово този акцент, но ще се постараем".

Орешарски не пожела да отговори на нито един журналистически въпрос, включително и на новината, изтекла в социалните мрежи, че си подава оставката. "Избързали са", коментира вместо него зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе