Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лидерът на СДС иска да обединява десните формации

Лидерът на СДС иска да обединява десните формации

СДС като най-старата формация, с най голям опит и влияние, трябва да се опита да обедини десните формации, каза на конференция днес председателят на СДС Румен Христов.

„Искаме да стегнем редиците си, да обсъдим с кои формации бихме могли да си сътрудничим", заяви той. „СДС е най-старата дясна партия в България, благодарение на която сменихме строя - от комунистическа страна се превърнахме в член на ЕС и НАТО", обяви Румен Христов.

„Работихме в много тежък период. Благодарение на познанията ни, волята и желанието успяхме да постигнем много, но не и мечтата на българите - да се чувстват като европейци", коментира председателят на СДС.

„Не трябва да хленчим, а „за да запретнем ръкави", ние от старата десница, и да се опитаме да променим процеса на управление. Той е консуматорски, грешен, върви с криза след криза, скандал след скандал", посочи Румен Христов и допълни, че страната има нужда от промяна, в която СДС трябва да участва.

СДС обезателно трябва да присъства в следващия парламент, категоричен бе лидерът на партията. „Трябва да сме амбицирани, да постигнем добър резултат и мнозинство", заяви той и уточни, че СДС ще търси обединение с други десни формации. „Иска ми се да не забравяме всичко, което се случи благодарение на СДС. Иска ми се да превърнем носталгичната политика на СДС в прагматична", обяви Румен Христов.

„СДС трябва да бъде прагматична формация, която да защитава интереса на гражданите", коментира той. „Политика се прави в парламента, извън него трудно изпращаме сигнали до избирателите си", каза още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе