Извънредни новини

"Левски" започна подготовка с куп юноши

Отборът на "Левски" започва подготовката си за втория полусезон на елитната ни "А" група. Стоичо Стоев изведе своите възпитаници на първо занимание след почивката на един от помощните терени на "Герена". Новините имена при "сините", които започват с тима са помощник-треньорът Перота, Санти Нгом, който подписа договор преди Нова година до края на сезона, както и синът на Даниел Боримиров - Алекс и още няколко юноши на отбора, като Петър Иванов и Георги Ангелов.

Останалите Веселин Минев, Йордан Милиев, Денис Махмудов, Джереми де Ноойер, Макс Карнер, Георги Костадинов, Александър Александров, Роман Прохазка, Ради Цонев, Георги Янев, Божидар Краев и Галин Ташев.

Вратарят Боян Йоргачевич пропуска първото занимание, защото в родината му Сърбия днес празнуват Коледа.

Също така тимът на "Левски" премина и медицински изследвания в София. Част от играчите преминаха задължителните прегледи в медицинския център СпортМед.

В следващите два дни и останалите футболисти ще преминат функционални изследвания.

На 10 януари, неделя, „сините" заминават на лагер в Свиленград.

Нападателят Умар Диаби пък се появи в офисите на Левски на стадион „Георги Аспарухов" и се срещна с ръководството на „сините", представено от Иво Тонев и Георги Иванов. Явно двете страни са се разбрали за прекратяване на договора, след като в клуба не останаха доволни от предстоя на Диаби през есента.

Припомняме, че Умари Диаби пристигна през лятото и дълго време не игра поради проблем с жълтата му карта. След това във всичките срещи, в които взе участие вкара едва един гол срещу Славия, с който „сините" победиха.

Очаква се днес и Линел Китамбала да се разбере с Левски за разтрогване на договора си.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви, че до дни в състава се очакват нови попълнения, а от селекцията зависи доколко „сините" ще са конкурентоспособни на шампиона Лудогорец за титлата в родната А група.

„В събота чакаме нов играч. Всичко е уговорено и го чакаме да пристигне, но винаги нещо може да се случи. Други двама също в събота ще кажат Да или Не. И евентуално другата седмица до сряда за още двама ще се знае. В Турция може би ще бъдем изградени като отбор", коментира Стоев.

Попитан за шансовете на тима да се конкурира с Лудогорец за титлата в шампионата, Стоев заяви: „Дайте да направим селекция и тогава мога да бъда по-обстоен и по-реален в това, което се опитвам да кажа. Левски и много преди мен си е поставял високи цели. Въпросът е доколко в момента кореспондират с реалността е друг въпрос, Но сезонът няма да ни е проформа и да чакаме да приключи, а искаме да сме достоен противник на Лудогорец."

Стойчо Стоев заяви още, че „сините" нямат интерес към Илия Миланов от Литекс. „За съжаление на българския пазар няма чак толкова българи, които по моите виждания да са готови да свършат нужната работа на Левски", каза Стоев.

По темата за бъдещето за Литекс и евентуалното им изваждане от А група, треньорът на Левски заяви: „Реално, изхождайки от факта, че бихме станали с пасив от пет точки, ние сме потърпевши в този случай. Естествено предпочитам Литекс да остане в А група."

„Белаид и Гаджев не са вече наши състезатели. Гаджев има договор с Рубин Казан от 1-и януари, който влиза в действие, а за Белаид се знаеше, че напуска още декември", сподели още Стойчо Стоев и обясни за процеса на селекцията в Левски:

„Играчите се гледат се първо от скаутите. После след като се одобрят се дават на мен и после, ако аз ги одобря се преговаря с клубовете и при съгласие се привличат играчите."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе