Извънредни новини

В "Левски": Юноши сменят звездите

В

София. "Левски" ще хвърли в боя юношите, след като презадоволените звезди лепнаха ново петно на клуба в юбилейния сезон - 0:3 от ЦСКА. "Сините" бяха разнищени от "червените" за 7 минути. Собственикът на тима Тодор Батков обяви, че ще реже живо месо след загубата.

"Явно този модел не може да продължава. Трябва да се върнем към идентичността си с масирано налагане на юноши. Така наречените звезди ги видяхме. Не може Антонио Вутов да е най-мотивиран. Спирам финансирането на първия отбор, докато не покаже успехи", отсече адвокатът, който напусна стадиона бесен. Треньорският щаб подкрепи категорично чистка и налагане на юноши.

Иначе на националния стадион дойдоха 20 000 фенове, а в района пазеха рекорден брой полицаи. Те арестуваха десетки и не позволиха сериозен инцидент.

"Армейците" разнищиха съперника си за 7 минути. След поредица от грешки в "синьо" Марсиньо (31), Апостол Попов (35) и Емил Гъргоров (37) скъсаха мрежата зад Горан Блажевич. Нещата можеше да станат и по-срамни, ако в 50-ата минута страничната греда не бе спасила символичните гости. Победителите обаче не успяха да запазят снимка на таблото за спомен, както е по-традиция.

Дербито се върна в средата на миналия век. Просто табло на "Васил Левски" нямаше. А това бе най-изразителният успех в дербито от 26 октомври 2002 г. Тогава "армейците" отново спечелиха 3:0.

"Трябват драстични промени на всички нива. Очевидно е, че този модел не работи. Ще се реже живо месо. Наложително е да се върнем към автентичността на клуба. Като начало - масирано вкарване на млади футболисти от школата. Т. нар. звезди ги видяхме колко струват. Има много виновни за ситуацията. Не може Антонио Вутов, който е най-млад, да е най-надъхан. Всички деятели, ветерани и бивши ръководители да си седнат на задниците и да преустановят атаките, че ни дойде в повече. Няма да давам пари, докато мъжкият отбор не покаже резултати. Тези треньори остават", отсече Батков.

Досега играчите на няколко пъти се отърваха от глоби. Този път обаче може да си го получат. За наказания настоя и треньорът Антони Здравков. "Г-н Батков е прав за парите. Пълна безотговорност. Искам да се извиня за безобразното първо полувреме. Голяма част от играчите не спазват тактическа дисциплина. Имаше футболисти, които не си бяха в зоните, а такъв мач се печели, когато всеки помага на другия. Ще трябва да вкарваме тактическа дисциплина със строги правила и санкции. Аз също съм да играем с юноши, ако трябва", отсече Антони Здравков.

"Загубихме без бой. Аз също съм виновен. Не желая да говоря с клишета, че ще продължим да работим. Не знам защо им забраниха на играчите да говорят. Нека кажат каквото имат. Аз съм "за" да се налагат юноши. С тях се работи и по-леко. Не е проблем да се спре и финансирането, какво толкова сме направили до момента", заяви в типичния си стил Мариян Христов.

Бижутера пое цялата вина

Поемам цялата вина за всичко, което се случи днес - резултат, игра и формата. Това заяви мъжки техническият директор Христо Йовов. "При нас има низ от грешки. Този крах щеше да дойде рано или късно. Не можем да вдигнем един крак от днес за утре. Нека да стигнем до зимата, тогава ще трябва да вземем решения. Трябва да изградим линия, която да следваме", каза още Бижутера. "Това са ни играчите, след седмица пак престои дерби. Афектирани са, някои плакаха, нека да ги запазим", завърши Йовов.

Десетки арестувани, полицията безмилостна

С 28 арестувани започна денят на вечното дерби, към два часа след неговия край бройката им растеше като гъби след дъжд. "Повечето задържани са били без документи за самоличност, в нетрезво състояние или са нарушавали обществения ред", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. "Потвърдила се е информацията за нападенията над чужденци, за която се говори в социалните мрежи. След 21,00 часа в петък 7 фенове на "Левски" и един на ЦСКА са направили опит да нападнат четирима чужди граждани от африкански произход при джамията в центъра на столицата. Нападението е предотвратено", каза главният секретар на МВР.

Дрога и боксове конфискуваха полицаи около 15,00 ч на ул. "Мизия". Те бяха завардили пътя към ст. "Васил Левски" с 4 импровизирани КПП-та. Младеж, в чийто джобове е била открита трева за пушене, е бил прибран в I РПУ. На всеки ъгъл в центъра имаше патрули на МВР, които действаха безмилостно. На стадиона също не бяха позволени сериозни инциденти.

Предварително беше обградена и джамията до ЦУМ. Част от феновете на "Левски" минаха наблизо в организирано шествие, но бяха респектирани. От МВР отцепиха и жива стена между "сините" и бившия Партиен дом, където беше поклонението на Николай Петев, шеф на българските писатели.

Общо 70 души са задържани преди и след футболната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, часове след края дербито.

От днес ме наричайте
Тройчо

обезумял от радост беше треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. "Мисля, че си заслужих името. Фантастичен мач, фантастичен резултат". Оторизирам всички журналисти от днес да ме наричат Тройчо", започна той. "Успяхме на всички фронтове - както в офанзивен, така и в дефанизивен. Отлично първо полувреме, през второто контролирахме играта и резултата. Създадохме още голови положения, които по чудо не станаха голове. Това беше най-тежката седмица! Имах проблеми не само с Емил Гъргоров и Фо-Поре, а и с Апостол Попов и Вальо Илиев, както и с Карачанаков и Чочев. Върнаха се от младежкия национален отбор с диарии, но докторът си свърши работата. Любовта, която излъчва публиката към тях, е заслужена. Вървим възходящо", каза Стойчо и засипа със суперлативи Сашо Томов.

Дайте ми "Лудогорец", кани се Сашо Томов

Александър Томов не се заяде с вечния враг "Левски" нито за победата с 3:0, нито за предстоящите двубои за Купата, но отбеляза, че чака с нетърпение "Лудогорец" на "Армията" и иска титлата. "Тази победа е за всички неправди, които ни се случиха - отнетият лиценз, милиони приходи и участие в Шампионска лига през 2008-а, опитът да бъде пратен ЦСКА във "В" група това лято". Той потвърди, че в тима са играли за двойни премии и ще получат по 2000 лева. Като допълнителен стимул вчера са били изплатени по 1500 лева за победата над "Литекс".
Томов гарантира, че в клуба няма неизплатени заплати към футболисти, а служителите ще си вземат всичко в понеделник. Той втрещи с разкритието, че дълговете на ЦСКА от 35 милиона през юни вече са под 1 милиона лева. Това пък бе първо дерби за Томов от 2008-а година, когато бе изгонен от ЦСКА.

Само Тодор дава пари

в "Левски" обяви Иво Тонев пред Сашо Диков в "Нова телевизия". "Друг човек не съм виждал, както всеки нормален клуб има и спонсори", допълни членът на УС на "сините" в оставка. Той сложи край на спекулациите около собствеността на клуба. "Тодор Батков ме покани в "Левски" и мога да отговарям единствено за своите дейстивя", каза още Тонев. "Играха много слабо, не бяха като отбор. Нямаше ги необходимите дух и мотивация за дербито. Не съм бил на стадиона, но доколкото знам всичко е било нормално преди мача", каза той по повод загубата от ЦСКА.

Шок, трябва да измием срама

Мирослав Иванов, "Левски"

Шокиращо за всички. Не знам какво да кажа, Загубихме двубоя за 10-ина минути. Ще се помъчим да измием този срам. Факт е, че играем слабо, въпреки че всеки път говорим за вдигане. Просто правим много грешки, които са фатални.

Въпрос на характер

Емил Гъргоров, ЦСКА

Доста добре играхме, надявам се така да продължим с тези резултати. В това дерби нищо не се знае. Тук, който покаже повече характер, побеждава. Новите футболисти сами виждат каква е атмосферата и какво е "Левски" - ЦСКА. Всеки от тях се хвърли до последно. Да, имах сериозен проблем с глезена. До два-три дена ще бъда напълно възстановен.

Да не злобеем

Тодро Янчев, ЦСКА

Дербито е това, на което цяла България се радва и чака с нетърпение. В тези мачове и двата отбора се стремят да дадат най-доброто от себе си. Разликата бе направена от положителните неща, които се случват при нас. Не искам да омаловажавам отбора на "Левски" - и ние сме имали трудни моменти. Нека да не злобеем един срещу друг. Има още мачове и 2 за Купата. Да не забравяме, че "Лудогорец" и "Ботев" са едни гърди пред нас. Нека да не летим в облаците след тази победа, колкото и сладка да е тя.

Най-зле бяха лидерите им

Димитър Пенев

Добра победа за ЦСКА, но нека не говорим за титли, сезонът е дълъг с новата схема на първенството. "Левски" бяха бездушни в защита, но най-зле бяха лидерите им. Не ги познах. Няма да изброявам имена, знаете ги.

ЦСКА - "Левски" 3:0

Ст. "Васил Левски" - 20 000 зрители

ЦСКА: 12. Черни, 19. Попов, 6. Менди, 14. В. Илиев, 37. Фо-Поре (79 - 45. Долапчиев), 5. Янчев, 18. Чочев, 11. Милисавлевич, 10. Марсиньо (84 - 71. Карачанаков), 23. Гъргоров, 7.Сидибе (62 - 15.Хауърд);
треньор Стойчо Младенов

"Левски": 1. Блажевич, 2. Мюлдер, 5.Перес, 55. Милиев, 28. Пинто, 45. Гаджев, 4. Ангелов (46 - 10. Вутов), 20. М. Иванов (65 - 22. Йорданов), 59. Туре (16 - 75. Бру), 11. Родригес, 9.Генков; треньор Антони Здравков

Голмайстори: Милисавлевич 31, Попов 35, Гъргоров 37
Жълти картони: В. Илиев, Сидибе, Хауърд; Мюлдер, Пинто, Гаджев
Съдия: Георги Йорданов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе