Извънредни новини

"Левски" вгорчи рождения ден на "Ботев"

София. "Левски" победи "Ботев"-Пд с 3:1 в първи четвъртфинален мач за купата на България. "Сините" получиха гол във вратата си в 13-а мин. след като Доре вкара с глава. После обаче реагираха като ужилени и нокаутираха съперника. Голове на Рамос, Милдер и Валери Божинов дадоха солидна преднина на тима от "Герена" преди реванша в Коматево. Тежката загуба на "Ботев" дойде на връх 102-годишния рожден ден на клуба.

След края на мача треньорът на пловдивчани Мъри Стоилов бе в лошо настроение. "Някои играчи явно не искат да се развиват, допускат елементарни грешки и не могат да се мотивират. Надявам се да се вдигнат за дербито с "Локо"-Пд в неделя". Наставникът не се стърпя и нахлу в клубния автобус на "Ботев". Той изчете 5-минутно конско на подопечните си играчи. След това отпраши към Пловдив с кола.

В лагера на "сините" настроението бе приповдигнато, въпреки възстановителната тренировка, която нареди Антони Здравков на футболистите. Най-доволен бе холандецът Дъстли Милдер.

"Страхотна игра, отбелязах красив гол, ще бием ЦСКА с разлика", заяви холандският играч. Капитанът на "Ботев" Данчо Христов единствен от "жълто-черните" се престраши да разговаря с двама бултраси, които незнайно как се добраха до оградата пред централния сектор.

"Явно в отбора има хора, които не се раздават, но гарантирам, че ще се вдигнем за дербито с "Локо" в неделя. Тренираме много добре, но специално в този мач нямахме и късмет. Не мога да си обясня как Стаховяк допусна такъв левашки гол".

Дейни на интервюта, словоохотливи бяха четиримата румънци в състава на "Ботев". Два телевизионни екипа от северната ни съседка снимат филм за "Ботев" и карето, което дойде от Румъния. Направи впечатление, че те бяха ухилени, въпреки загубата на "Ботев".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе