Извънредни новини

"Левски" и ЦСКА пак се разминаха (ОБЗОР)

Заковаха финала за купата на националния стадион

Жребият за четвъртфиналната фаза на Купата на България отново ни размина с вечното дерби между "Левски" и ЦСКА. Фортуна изправи "сините" пред един от конкурентите им за титлата - "Литекс". За капак столичани за трети път от старта си в турнира ще са гости.

"Армейците" приемат една от изненадите в предишната фаза "Созопол", който изрита от надпреварата "Ботев" (Пд). В другите срещи носителят на Купата "Черно море" ще отиде до Стара Загора, за да защитава трофея "Берое", а сензацията "Локо" (ГО) ще бъде домакин на "Монтана". Срещите ще се играят в около 9-и декември, като се очаква в близките дни от БФС да обявят точните дати и часове. Единственото ясно е, че финалът ще се играе на националния стадион "Васил Левски" на 25 май. Пет дни по-рано там ще е юбилейното шоу на Христо Стоичков. Тази година от ПФЛ решиха да се подсигурят и да конкретизират мястото и деня на финалната битка, за да не се повторят проблемите от миналата година. Тогава имаше много големи спорове къде да се играе последният двубой в турнира.

Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков призна, че жребият не е никак лек, но очаква триумф в Ловеч. "Ако искаш да спечелиш купата, трябва да минеш през трудни отбори. Това, че сме на първо място е хубаво, така че всичко е наред. На мен ми се искаше да сме домакини, за да играем на нашия стадион, а който и да ни се падне - да зарадваме нашите привърженици. Трябва да се представим така, че да продължим напред. Може би от всички отбори в жребия, "Литекс" е най-сериозният тим. "Левски" има амбиции да се бори за този трофей, така че трябва да играем и да победим всеки, който ни се падне", заяви Баждеков, който призна, че на 23 ноември след Общото събрание на "сините", ще стане ясен новият голям акционер в клуба.

Купа на България, четвъртфинали:

"Литекс" - "Левски"
"Берое" - "Черно море"
ЦСКА - "Созопол"
"Локо" (ГО) - "Монтана"

Заб.: Победителят ще бъде определен в един мач, отборите, посочени на първо място, са домакини. Срещите от тази фаза ще са в периода 8-10 декември, като предстои да се обяви окончателната програма.

Марков: Няма кой да плати 30 млн.

ЦСКА не може до безкрай да съществува като ПФК, категоричен бе изпълнителният директор на "армейците" Пламен Марков. Това стана ясно след жребия за четвъртфиналите за Купата на България, който определи ЦСКА да играе със "Созопол". "Ние имахме единствено желание да продължим с новия клуб, защото към стария има обявена процедура по обявяване в несъстоятелност. Ние си даваме сметка, че след едно лошо управление, слаб мениджмънт в момента ние търпим санкциите за тези процеси, играейки в аматьорския футбол. По тази причина ние не сме се оплаквали и не сме търсили причината там, където не е. Затова в момента отборът се намира във "В" група. Дълговете са над 30 милиона. Това е една огромна сума за плащане и според мен, в личен план го казвам, без да ангажирам ЦСКА, трудно ще се намерят хора, които да изплатят една такава сума", каза още Марков, който е сигурен, че ЦСКА ще отстрани "Созопол" и ще се класира за 1/2 финала на турнира.

Няма да се правя на оригинален

и да твърдя, че жребият е тежък или лек. Нито жребий като жребий да повтарям всички останали", отсече спортният директор на "Монтана" Михаил Мадански. "Досега срещахме отбори, които искаха да спечелят купата, но това няма как да им се случи. "Локо" не е декларирал такова желание, ще се радвам, ако и те обявят, че искат да вземат трофея, за да ни бъде по-лесно", отсече шефът на новака в родния елит.

Ще мислим за ЦСКА три дни

преди мача за купата на България", това заяви треньорът на "Созопол" Румен Димов. "Още след победата над "Ботев" казах, че в България има 4 отбора - "Левски", ЦСКА, "Ботев" (Пд) и "Локо" (Пд). Това са отборите, които пълнят стадионите си и при тях футболът се превръща в спектакъл. Така че знаем какво ни очаква на ст. "Българска армия". След последния кръг на 5 декември ще погледнем по-сериозно на този двубой", каза още Димов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе