Извънредни новини

"Левски" и ЦСКА отново мерят сили

София. Започна Вечното дерби между ЦСКА и Левски на стадион "Васил Левски" в столицата. Двата отбора за 134-ти път ще премерят сили, този път в мач от първия кръг на плейофите на "А" група.

Сърбинът Иван Маркович е титуляр на "червените". Наказани за Вечното дерби за ЦСКАса вратарят Райс Мболи, защитниците Валентин Илиев и Апостол Попов, както и халфът Борис Галчев.

Със спрени права до изясняване на спречкването му с Владимир Гаджев в мача преди седмица пък е офанзивният полузащитник Омар Косоко.

Същото важи и за Гаджев, който няма да е на линия за "сините" днес.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов не може да разчита и на контузените Антон Карачанаков и Петър Витанов, докато старши треньорът на "сините" Антони Здравков ще трябва да се оправя без вратаря Пламен Илиев, Мирослав Иванов, Стефан Велев и Антон Огнянов, които продължават да лекуват травми.

"Левски" има предимство в преките шампионатни двубои - 52 победи срещу 45 за ЦСКА при 36 равенства и голова разлика 189:181 за "сините". Тимът, воден от Антони Здравков обаче не е вкарвал гол на вечния си враг вече в 4 поредни срещи, въпреки че по-рано през сезона "сините" елиминараха "армейците" в турнира за Купата на България. За последно двата тима се срещнаха преди седмица и изиграха вълнуващ мач, в който "червените" излъгаха противника си и спечелиха с 1:0. При успех на ЦСКА днес, футболистите на Стойчо Младенов ще се доближат на 4 точки лидерите в класирането Лудогорец и Литекс (разградчани са с мач по-малко). В момента "армейците" са трети с 51 точки.

"Левски" пък е шести с 44 точки, като е само на 2 точки зад четвъртия Ботев (Пловдив) и на 7 от вечния си съперник.

Ето и съставите на двата тима.

ЦСКА: 99.Колев, 21.Василев, 66.Крачунов, 6.Менди, 37.Фо-Поре, 18.Чочев, 28.Маркович, 5.Янчев, 23.Гъргоров (к), 73.Стоянов, 17.М. Петров
Резерви: 12.Черни, 2.Илиев, 4.Сънди, 7.Силва, 11.Милисавлевич, 26.Ди Вани, 27.Ереро
Треньор: Стойчо Младенов

Левски: 1.Блажевич, 2.Мулдер, 3.Белаид, 25.Д. Димов, 40.Нунеш, 6.Старокин (к), 75.Бру, 28.Рамос, 59.Туре, 16.Бастос, 10.Божинов
Резерви: 24.Любенов, 4.Ангелов, 7.Макриев, 9.Генков, 17.Чмовш, 28.Р. Цонев, 71.Крумов
Треньор: Антони Здравков

София, ст.: "Васил Левски"
Съдия: Георги Йорданов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе