Извънредни новини

"Левски" стартира 2014 г. с победа

София. "Левски" стартира юбилейната година с победа 5:3 над "Черноморец". В срещата не взеха участие Гари Родригес и Цветан Генков. Холандецът си събра багажа и се отправи към София, откъдето снощи взе самолет за Испания. Там той ще трябва да мине медицински прегледи преди да бъде финализирана сделката с елитния "Елче". "Надаваме се, че най-късно до вторник ще можем да обявим трансфер", обявиха от клуба. Иначе "сините" и испанците си стиснаха ръцете за Гари още в петък вечерта. Генков пък е болен и е изолиран от останалите. Контролата започна кошмарно за "Левски". "Черноморец" набързо поведе с 2:0 с попадения на Ангелов (7) и Дойу (12).

Столичани обаче успяха да обърнат нещата с хеттрик на Ларсен Туре (18, 35, 38). Новото попълнение Антон Огнянов вкара за 4:2 в 56-ата. Бургазлии намалиха чрез англичанина Джонсън след 9 минути, но в 85-ата Борислав Цонев ги наказа отново. "Доволен съм от всички. Сега не мога да взема решение за Уолъс. Ще коментираме, след като изгледаме и записа", обяви Антони Здравков. "Бяхме подготвени за раздяла с Гари Родригес. Водим разговори с определени играчи. Имената им не са се появявали в пресата. Очаква ме развитие в близките дни. Тези хора трябва да пристигнат най-късно до лагера в Кипър. Нямаше как да дойдат преди да продадем Гари. Ще пуснем и Гаджев, ако дойде добра оферта", каза Здравков. "Севастопол" продължава да стои на хоризонта за Гаджев, докато офертите от Англия са само слух.

 "Сини" правят концерти в цяла България

Цяла България ще усети юбилея на "Левски", обяви изпълнителният директор Константин Баждеков. Фенклубовете на "сините" извън столицата са се похвалили, че стягат собствени мероприятия. Това е станало на работната среща, която се състоя през седмицата. "Работим по доста събития, които се надявам да се случат. Засега единствено сигурното е традиционната сбирка на Могилката. Имаме трудности с намирането на зала. В "Армеец" има европейско по гимнастика, а НДК е заета заради изборите за Брюксел. Искаме да уточним с властите и как могат да се провеждат шествия, заря. Надяваме се да реализираме и идеята за мач. Оправили сме не една или две покани, а много. Проучваме как стоят нещата, защото са свързани с доста други събития. Текат първенства, турнири, подготовки за световното", продължи Бадждеков. Клубът ще пусне специални колекции за фенове. Започва и подготовката на филм за историята на "Левски".

Незнайни воини тровят Херо

С някои играчи се запознах преди мача, призна треньорът на "Черноморец" Димитър Димитров след загубата от "Левски". "Момчетата дойдоха снощи, ако знаех какво представляват, нямаше да ги пусна. Само един става. Играеше зад нападателите. Избяга ми името му, но носеше номер 24. Ще искам да остане. Другите си тръгват. Не съм доволен от селекцията и как се развива тя, но така стоят нещата при нас. Все пак дадох шанс на хората. Нямам представа дали Ангел Грънчов ще дойде при нас. Предлагаха ни го още преди месец, но сега мениджърите му сигурно имат нови идеи. Ще търсим млади играчи, за да се развиваме и да продаваме", каза още Херо.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе