Извънредни новини

"Левски" стъпи накриво с руснаци

Лидерът в руската "Б" група "Мордовия" изненада "Левски". "Сините" записаха загуба 1:2 в първата си контрола в Кипър. Срещата се игра на стадиона в ЕНОСИС (Паралимни).

На вицешампионите не им помогна и подкрепата на около 35 родни емигранти, които дори се бяха снабдили за мача със знамена с юбилейната емблема. Нахушев (25) и Луценко (37) наказаха грешки в отбраната на "Левски". Станислав Ангелов успя да върне един гол от дузпа в 88-ата минута. Преди това Димитър Макриев сбърка от бялата точка в 27-ата. В 41-ата минута Ларсен Туре забърка скандал. Той удари съперник в лицето и бе изгонен. Последва меле, след което към съблекалнята пое и Терентьев. Дебют за "сините" направи новото попълнение Павел Чмовш.

"Не съм доволен от загубата, но все пак се опитахме да играем футбол при тежки условия заради силния вятър. Допуснахме елементарни голове от нелепи грешки. Някои играчи бяха подценили срещата през първата част. След почивката се видя, че сме подобри. Доволен съм от Чмовш, все пак е на две тренировки, но си личи езиковата бариера", обяви Антони Здравков.

Той не пусна в игра Валери Божинов, който все още не е уреден, както и Цветан Генков. Последният е болен от грип. Руснаците обаче се възползваха от присъствието на Валери на стадиона и веднага му отправиха оферта. "Вече сам дал дума на "Левски"", отряза ги Божинов. След това "братушките" подпитаха за Генков.

Факс бави 3 часа новак на "Герена"

Проблем с факс и интернет поизпоти изпълнителния директор на "Левски" Константин Баждеков и Пламен Крумов. Двамата чакаха около 3 часа, докато "Берое" даде зелена светлина на трансфера. След това защитникът подписа за 1,5 години, а днес се очаква да се присъедини към останалите в Кипър. "Благодаря на г-н Батков, че лично се зае, за да уреди моето идване в "Левски". Иначе съм готов да играя и като вратар, но да съм на "Герена". Чувствам се перфектно, не се притеснявам от конкуренцията. Много неща се изписаха за мен, интерес имаше от много клубове. Като малък прекарах доста време на стадион "Раковски". Тук съм гледам много мачове от секторите "Б" и "В", обяви Крумов.

"Универсиада" ще приеме юбилея

"Левски" все пак успя да намери зала, където да чества юбилея си. С помощта на спортния клуб "сините" договориха "Универсиада". Там ще се проведе церемонията, на която ще бъдат раздадени плакетите за заслужилите спортисти и футболисти. Тържеството ще се проведе на 24 май. Но седмица ще стане ясно и дали тогава "Левски" ще играе мач с именит отбор, или това ще стане няколко дни по-късно.

Иначе "сините" преговарят с община да затворят бул. "Витоша" в София след традиционното събиране на Могилката. Феновете искат да издигнат там сцена, на която да се проведе концерт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе