Извънредни новини

"Левски" скочи на БФС и съдиите (ОБЗОР)

"Литекс" ни би със сценарий, смятат на "Герена"

"Левски" размаха пръст на Борислав Михайлов и съдийската комисия на БФС днес. "Сините" смятат, че са жертва на предварителен сценарий, който е довел до загубата 0:3 от "Литекс" в турнира за купата на България, според декларацията, разпространена до медиите. Във футбола и живота има често повтарящи се събития, зависимости и взаимовръзки. Когато те са в резултат на обективни реалности, никой не може да ги оспорва. Когато обаче говорим за тенденциозност и преднамереност, най-малкото, което можем да си позволим като клуб, е да мълчим. Когато си сбъркал, признаваш, когато решенията ти са довели до тази грешка, търсиш решение. Когато обаче срещу себе си имаш предварителен сценарий и команда, е трудно да се пребориш с аргументите на футболната игра и нейните правила. Никой на стадион "Георги Аспарухов" не се оправдава за грешките на терена. Проблемът е безочливата тенденциозност и предварителният сценарий, по който съдийската бригада на Таско Тасков трябваше да реши мача. В хипотези няма да изпадаме, но всеки сам може да прецени как щеше да се развие мачът при 1:0 в полза на "Левски". Тази тенденциозност, която виждаме през целия сезон и при която съдиите бъркаха често и винаги в една посока. Стигна се до случай един рефер да свири шест пъти на един и същи отбор в противоречие с вътрешния правилник на съдийската комисия. В Левски нито сме слепи, нито глухи", гласи част от становището на столичани. Те също така имат претенции към полицията в Ловеч заради инцидентите в края на мача, когато служителите на реда нахлуха в сектора за гости и настана невиждан бой.

Стойчо търси реванш с юношите

"Левски" ще трябва да си върне на "Литекс" в събота с детската градина, научи "Стандарт". "Сините" загубиха за мача в събота двама играчи заради натрупани картони - Живко Миланов и Жереми де Нойер. Освен това с проблеми от мача в Ловеч са Веселин Минев и Божидар Краев. И двамата най-вероятно ще бъдат пуснати в почивка, за да не се рискува допълнително здравето им. Минев често тренираше отделно в последно време, а Краев има сериозни болки в кръста. Така групата ще бъде запълнена с младоци от школата. На "Герена" все още нямат и яснота дали ще могат да разчитат през пролетта на Миланов и Белаид, които имат предложения и от други клубове.

Пострадал журналист: Биха ме полицаи

Петима ранени полицаи, десетки фенове и пострадал журналист. Това е равносметката от мелето между органите на реда и агитката на "сините" в края на продължението. Задържани са петима ултраси. Край Градския стадион има обърната будка, потрошени са стъкла на помещения и тези на залата, изкъртени са огради. Журналистът Махаил Стоянов от "Topnovini.bg" обаче разкри, че е бит от полицаи. "Искам да подчертая, че бях там като фен, но като видях какво става, реших да отразя събитието. Извадих и картата си пред полицаите. Явно един от тях беше видял някой да му се присмива, защото ме гледаше и крещеше: "К'во ми се хилиш, бе". Нанесе ми няколко удара с палката по краката, не толкова тежки, колкото последния. Размахах картата, но ми стовари удар в лицето, който ми донесе шеф над устната. Стоях два часа в болницата, имаше хора с разбити глави, но в кабинетите влизаха полицаите", разказа той пред медията си.

Отложиха "Синята" Коледа

за началото на пролетния сезон през февруари 2016 г. Решението за промяна на датата за благотворителния търг бе обявено от "Левски", които са организатори на събитието. Първоначалната идея бе то да се проведе на 12 декември. Новата дата и мястото, на което ще се състои мероприятието, ще бъдат обявени в бъдеще. Спечелените пари от търга ще отидат за подобряване на условията в детско-юношеската школа на клуба.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе