Извънредни новини

Левски ще мъсти на "морето"

Левски ще мъсти на

Този уикенд предстои 15-я кръг в Първа лига като погледите ще паднат основно върху два мача. Черно море ще приеме Левски за първенство само десетина дни след като "моряците" потопиха "сините" за Купата. Лудогорец пък приема Берое. Ето и подробности за всички мачове от кръга:

Черно море - Левски

Едно от дербитата на 15-я кръг в Първа лига е Черно море - Левски. Двата отбора играха миналата седмица на осминафиналите в турнира за Купата на България и драмата отново бе гарантирана. "Сините" изпуснаха да отстранят "моряците" след водиха с 2:1 и допуснаха изравняване в последната минута, а при последвалите дузпи Левски отново имаше предимство, но в крайна сметка изпусна шанса си и отпадна безславно. Сега хората на Славиша Йоканович ще се стремят да измият срама пред феновете с успех във Варна. Ако погледнем статистиката "сините" се представят доста добре на "Тича" в последните години. Миналия сезон те биха с 3:2, а по-миналия с 1:0. Все пак "моряците" винаги са били труден съперник за именития си противник, въпреки че хората на Илиян Илиев не са побеждавали Левски от 1 април 2017 година, когато печелят с 1:0 във Варна. От началото обаче "моряците" правят колеблив сезон като редуват победи и загуби. В миналия кръг те паднаха от Ботев Враца с 1:2 като гост. Левски пък удари Ботев Пловдив с 4:1 и доказа, че загубата от "моряците" за Купата не е повлияла много на тима.

Лудогорец - Берое

Шампионите от Лудогорец посрещат Берое и ще искат да нанесат втора загуба на старозагорци от началото на сезона. Тимът на Александър Томаш е изключително труден за побеждаване, като само Левски до момента спечели срещу тях. И то с 1:0 на мъка на "Герена". Но Берое прави доста хиксове. До момента старозагорци имат цели 6 равенства. Именно така завърши и мачът между двата тима преди няколко месеца - 1:1. В Берое изживяха тежко поражението от Ботев за Купата след дузпи, но въпреки това биха 2:0 по навик Славия в миналия кръг. Лудогорец пък като че най-накрая влиза в релси. Да, на тимът му трябваше и късмет, за да отпадне от Купата след като отстрани с дузпи актуалният й носител - Славия. Но Антони Здравков със сигурност си знае работата. Все пак това ще е първи сериозен тест за него в България, откакто пое Лудогорец.

Целият анализ четете в Златен Стандарт, който е вече на пазара!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе