Извънредни новини

"Левски" разгроми "Литекс" и грабна още 3 т.

София. На стадион „Георги Аспарухов" в София се изигра мачът от 18-и кръг на първенството „Левски" – „Литекс"."Сините" разгромиха "Литекс" с 4:1, като първите два гола паднаха само за десет минути след началото на мача. Даниел Димов отбеляза още в третата минута, а в 10-ата Старокин отблизо вкара за 2:0 след изпълнение на ъглов удар. Третият гол отбеляза Кевин Бру (негов първи за сезона) в 51-ата минута.

Гостите от „Ловеч" отбелязаха първия си гол 10 минути по-късно, когато Джордан, той като типичен голмайстор надигра Пламен Илиев срещу себе си и отбеляза в 61-ата минута.

В 73-ата минута отново след корнер Орлин Старокин обърна майсторски топката към далечния ъгъл на вратата на Александров, който не успя да я отрази.

Успехът накара "сините" да добият самочувствие и на "Герена" заговориха за трайно място в тройката. Иначе във вторник футболистите ще вземат извънредни премии. "Надявам се да се превърнем в претендент за първите места. Вижда се израстване, смятам, че на всички им хареса как играе "Левски", ако продължаваме така - няма нужда от промени. Кризата отшумява само с такива успехи. Аз съм позитивен човек, играчите го оценяват", обяви техническият директор Христо Йовов.

"Доволен съм, върнахме си духа", радваше се треньорът Антони Здравков. Публиката също оцени играта и за пръв път от доста време на "Герена" настана еуфория. Успехът обаче не мина и без жертви. Вратарят Пламен Илиев се контузи при попадението на гостите, а Владимир Гаджев получи жълт картон и ще пропусне гостуването на "Черно море".

Двубоят между двата тима привлече и доста чужди мениджъри, както и журналист от Германия. В сектор "В" бе и бившият играч на "оранжевите" Несим Нешадов, от който се очаква да върне Том в Ловеч. В ложата седна и Валери Божинов.

Всичко им влезе, плачат "оранжевите"

Какво да кажа? Всичко им влезе!, лаконичен бе новият ас на "Литекс" Симеон Славчев. "Повече какво да коментираме. Това е!", добави талантът. "Тежко е. Не е приятно да паднеш така. Не мога да разбера какво стана. Как искаш да направиш нещо, след като нямаш удар през първото полувреме във вратата на противника. Ранните голове на "Левски" също ни объркаха. Не съм изненадан от добрата им игра, а от нашата. Нормално е "Левски" да е силен. Все пак грандовете са си грандове. Ние обаче трябва да се замислим", заяви съотборникът му Момчил Цветанов. Треньорът Златомир Загорчич пък набързо издърпа една цигара от нерви, преди да застане пред журналистите. "Имахме положения, но ни липсваше шанс. Ударихме и две греди. Тази загуба може би дойде в точен момент. Искахме да контролираме играта, успяхме, но липсваха головете", заяви сърбинът с български паспорт.

Орлин Старокин, футболист на "Левски": Направо ги смачкахме

Играхме добре. Успехът се дължи на целия отбор. Бързите голове внесоха смут в редиците им. Няма значение кой е вкарал. Всички са герои. Имам договор до лятото. Чувствам се добре в "Левски", не е важно на какъв пост играя. Радвам се, че започнахме да правим силни мачове. Липсват ни точки, но наваксваме. Във Варна ще е тежко, но "Левски" няма лесен мач"

Даниел Димов, футболист на "Левски": Колективът трябва да е силен

Стана приятен мач и феновете са доволни, като изключим съдията. Показахме желание за победа, както и много агресия. Хубаво е, че вкарваме както аз, така и другите. Важното е отборът да върви напред. А това става най-вече със силен колектив. Ясно е, че футболистите в "Левски" са добри, но трябва да бъдем като едно цяло.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе