Извънредни новини

"Левски" поиска оставка на БФС и нов конгрес

"Левски" поиска оставка на БФС и нов конгрес след дълго заседание на УС. Новината съобщи шефът на УС Иво Тонев. Оставката на Боби Михайлов става все по-актуална след последните скандали във футбола ни. "Сините" предлагат среща на всички клубни собственици и главни редактори на медии, за да се коментира бъдещето на загиващия ни футбол.

"Левски" декларира мъжки, че дори да бъде пуснат в турнира за купата на мястото на "Литекс", ще хвърли в полуфинала юношите, тъй като няма моралното право да участва там. 

Тонев се аргументира, че на всички нива в БФС има хора в тежки зависимости от определени клубове. Той обаче не поиска да напада колегите си. И дори натърти, че от противопоставянето между "Левски" и ЦСКА печелят някои хора, но не и нормалните запалянковци. И двата клуба си остават най-великите в България, но същевременно от 6 години не са печелили нищо. И даде пример за съдията от скандалния мач с "Литекс" Георги Йорданов. Тонев припомни, че реферът е този, който спести червен картон на Моци от "Лудогорец" за каратето срещу Николич от ЦСКА миналия сезон.

"Ще подадем жалба до СТК, ако бъдат взети точки на "Левски", заплашиха "сините", тъй като по правилник изхвърлянето на "Литекс" може да анулира резултатите на ловчанлии, а оттам и "Лудогорец" ще дръпне с 5 точки на върха.

Иначе УС на "Левски" даде много добра оценка на играчи, треньора Стойчо Стоев, спортния шеф Георги Иванов - Гонзо. Ще бъде увеличен бюджетът за селекция. Или ще се компенсира от трансфери, или от участие в Европа, или от парите на акционерите.

До ден-два "Левски" ще изчисти всички задължения към бивши играчи и треньори, които касатя лицензирането, обеща още Тонев.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе