Извънредни новини

"Левски" отстрани ЦСКА след 18 дузпи

София. "Левски" отстрани ЦСКА на 1/8-финалите от турнира за Купата на България след дузпи. Двата тима завършиха 0:0 в редовното време, както бе и в първия двубой преди месец. Стигна се до продължения, а след това и до изпълнението на дузпи. След 18 удара от бялата точка и 7:6 "сините" се класираха за следващата фаза на надпреварата. На 1/4-финалите тимът от "Герена" ще срещне Ботев Пловдив.

Като цяло, на стадион "Васил Левски" "червените" имаха по-чистите положения, но така и не успяха да разпечатат вратата на Пламен Илиев.

Преди почивката на няколко пъти символичните гости имаха възможност да отбележат след центрирания от статични ситуации, но Пламен Илиев и един път гредата спасиха вратата на "сините". В последните 10-ина минути възпитаниците на Антони Здравков натиснаха своя съперник, но не успяха да стигнат до чисто положение. Малко преди края на първото полувреме играчите на двата отбора се изнервиха, като се стигна до разправии, завършили с по един жълт картон за Димитър Макриев и Джаксън Менди.

След почивката отново ЦСКА имаше по-добрите положения. Главният рефер Цветан Кръстев пък на два пъти отхвърли претенциите от двата щаба за дузпи.

В двете продължения двата тима не рискуваха и в крайна сметка се стигна до дузпи.

Емил Гъргоров сбърка още при първата дузпа за ЦСКА, но скоро след това същото стори и Ларсен Туре. Това бяха единствените пропуски при редовните 10 дузпи. При допълнителните изпълнения Валентин Илиев и Кевин Бру направиха последователни пропуски, за да направят драмата пълна. При 17-та дузпа Пламен Илиев отрази удара на Мамади Сидибе, след което Дъстли Мюлдер донесе успеха на "Левски".

След последната дузпа пък се стигна до сблъсъци между играчите на двата отбора в центъра на терена.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе