Извънредни новини

"Левски" се наложи с късен гол над "Локомотив" (Пд)

Пловдив. Левски победи с 3:2 с късен гол Локомотив (Пловдив) в дербито от 15-ия кръг на "А" група. Попаденията за гостите отбелязаха трите звезди на тима Владимир Гаджев (8), Гари Родригес (45-дузпа) и Цветан Генков в 85-ата минута. Дани Кики (13) и Стилианос Илиадис (73) бяха точни за "смърфовете", които играха цяло второ полувреме с човек по-малко.

Така "сините" излязоха на пета позиция във временното класиране, изпреварвайки Черно море и Ботев (Пловдив).

В третата минута Белаид Аймен с глава стреля над гредата, а две минути по-късно Гари Родригес проби отдясно, но стреля много лошо далеч от целта. Владимир Гаджев даде преднина на "сините" в 8-ата минута с гол от пряк свободен удар. Националът прехвърли излезлия да чака центриране Господинов и прати топката в мрежата.

Дани Кики изравни с първия си гол за сезона в 12-ата минута. Камбуров намери играча с номер 9 на "червено-белите" на 19 метра от вратата, който с левия крак я прати в далечния ъгъл на Горан Блажевич. В 26-ата минута Кики изстреля нов силен удар, този път спасен от Блажевич, а Милиев изпревари Камбуров преди голаджията да вкара втори гол за Локомотив.

Последната минута на продължението на първата част Дъстли Мюлдер изпусна сам срещу Господинов, който го пресрещна и изби. Атакака на "сините" продължи и Валери Георгиев спря топката с ръка пред голлинията. Реферът отсъди дузпа и даде червен картон на резервата, който бе заменил Александър Тунчев в средата първата част, който се контузи. Зад топката застана Гари Родригес, който прати топката в долния ляв ъгъл.

С подновяването на играта Левски опита да натисне съперника си, който макар и с човек по-малко бе равностоен.

Левскарите проведоха няколко атаки, като в 52-ата минута Влади Гаджев пусна хубав пас към Нуно Пинтом, който центрира от ляво към Генков, който обаче остана под топката. В 57-ата минута влезлият като резерва Станислав Ангелов пусна с едно докосване към Генков, който на свой ред продължи към Орлин Старокин. Посленият опита силен удар, който обаче мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Локо Пд. В 60-ата минута след центриране от корнер на Гаджев от дясно на вратата на Господинов, Генков остана под топката, а Даниел Димов отправи удар с глава, който обаче мина на сантиметри от левия стълб на вратата на домакините. В 73-ата минута Камбуров стреля от фаул от ляво, но ударът му срещна построената стена.

В крайна сметка усилията на Локо Пд да изравни бяха възнаградени. В 74-ата минута Крис Гади напредна от ляво по атаката на „смърфовете", центрира почти успоредно на голлинията, където връхлитащия Стелиос Илиадис отправи удар, който обаче срещна тялото на бранител на Левски. При добавката гръцкият играч не сгреши и направи 2:2. Малко след гола Камбуров пусна хубаво към Гади, който стреля, но неточно.

В 85-ата минута Генков бе изведен добре и се разписа за 2:3.

Сините записаха втора поредна победа след тежката загуба от ЦСКА с 0:3 и заемат пето място с 25 точки в актива си. "Локомотив" остава трети с 28 точки, но може да бъде изместен от червените, които тази вечер приемат "Берое".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе