Извънредни новини

"Левски" минира "Овча купел"

Венци кастри играчите: "Каква е Европа!"

"Левски" е подготвил доста мини за гостуването на "Славия" в най-столичното дерби. Срещата е утре от 14,00 часа в "Овча купел". Треньорът на "сините" Стойчо Стоев намекна днес, че ще има доста изненади за съперника, но не пожела да разкрие какви са те. "Ще видите утре. Опитахме някои неща през седмицата", заяви той ден преди битката. "Звучи клиширано, но трябва да бием във всеки мач. Затова не говорим за отнетите точки. Не ме интересува и какво те говорят за нас. Футболистите също не трябва да се интересуват какво излиза от "Славия". Всеки е свободен да казва каквото си иска". За "Левски" е важно от първата минута да налага своя стил. При това 90 минути. Не е лесно, защото все пак имаш и противник срещу себе си", каза още Стоев. Той обяви, че е кощунство да го сравняват с Луис ван Гаал. "Той е на световно ниво въпреки критиките. Намира се в Топ 10. Той обича да налага млади играчи, вече има двама в състава си", коментира бившият ас на "Локо (Сф).


Президентът на "Славия" Венци Стефанов пък опита да свали играчите малко на земята преди мача, след като някои се размечтаха за сребърни медали. "Преди мач не обичам да говоря за футбол. Дайте да приказваме за жени и приятели. Мач като мач, ще има голове. Аз много пъти съм казвал, че не е важно да влезеш в Европа, а как ще се върнеш от там. Не сме се запътили на всяка цена към евротурнирите. Искам като дойде време, да не се посрамим. Желая най-вече да създаваме играчи. Има двама селекционери - Светослав Тодоров и Викторио Павлов. Първият подбира по свой критерий, вторият ще го видя", заяви Стефанов.

Треньор изгоря за сварка

"Левски" вкара във фризера един от треньорите в школата. Владко Шаламанов бе отстранен от набор 2000 заради разкритията, че играе комар с футболистите. Прегрешението му стана достояние, след като родители се оплакаха до спортна медия. Вчера се появи и видео как Шами върти любимата игра на карти на Югозапада в автобуса с възпитаниците си покрай мач. Тръст "Синя България" и останалите подразделения на агитката веднага поискаха главата му. Шаламанов обаче остава на работа в "Левски", но не е ясно точно каква. Запознати твърдят, че подобни издънки не са нещо ново за футбола. На "Герена" отдавна има традиция треньори да хващат басове на карти с футболистите. Особено в първия отбор. Това бе традиционна практика за Мъри Стоилов, Емил Велев и т.н.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе