Извънредни новини

"Левски" си иска отнетите точки

"Левски" ще обжалва решението на Спортно-техническата комисия да анулира резултатите от мачовете на "Литекс" досега. Клубът ще обяви официалната си позиция на съвместно заседание на управителния и на надзорния съвет в понеделник, 25 януари. Причината е, че сините са най-потърпевши, защото се разделят със 7 т. и по този начин се отдалечават на 5 т. от лидера "Лудогорец".

От "Герена" заявиха, че ще използват всички нормативно предвидени начини и законови средства.

"Левски" реагира остро и срещу обвиненията на Стойчо Стоилов, който извади отбора и забърка скандала в шампионатния мач на "Георги Аспарухов" миналия месец. Главният мениджър на "Литекс" заяви, че решението за изхвърлянето на тима е взето под политически натиск и се нахвърли срещу членовете на Изпълкома. По този повод от "Левски" заявиха: "Когато си виновен за извършени от теб действия, пътищата обикновено са два. По единия тръгват доблестните, признават, че са сгрешили и приемат последствията. Накратко - съобразяват се с правилата. Вторият път е за онези, които погазват правилата, не зачитат правото и са склонни да разменят деня с нощта, за да се прикрие стореното. Да се изкриви истината. Да се манипулира общественото мнение. Това е сценарий, игран многократно срещу "Левски". Никой в ръководството на клуба няма да позволи хвърлянето на кал от хора, затънали до уши в нея", се казва още в реакцията от "Герена".

И "Локо" Пд обжалва

"Локомотив" взе пример и кураж от "Левски" и на свой ред реши да обжалва пред Апелативната комисия отнетите точки от мачовете си с "Литекс". "Черно-белите" бяха лишени от 2 т., които спечелиха в двете равенства с ловчанлии през есента. "Това е несправедливост и сме длъжни да реагираме, заяви президентът на "смърфовете" Христо Крушарски. - Колко отбори са успели да спечелят точка в Ловеч? Излиза, че силните са наказани от решението на Спортно-техническата комисия. Дано има разумни хора в другите комисии на БФС", пожела си Крушарски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе