Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

В левицата ледовете не се топят

В левицата ледовете не се топят

Стара Загора. Лидерът на БСП Сергей Станишев и президентът Георги Първанов /2002-2012 г./ не си стиснаха ръцете в Града на липите в понеделник, както бе широко рекламирано предварително. Честването на 120-годишнината от основаването на старозагорската партийна организация уважи само бившият държавен глава. Той не можа да си спомни кога за последен път са били заедно двамата. „Скоро не съм бил и на последния ред", подсказа Първанов, че ледовете в БСП не се топят.

Той коментира и някои актуални въпроси от политическата обстановка в държавата. Според него до евроизборите не могат да се очакват някакви радикални, драматични промени. Дотогава протестите ще продължават на приливи и отливи, а мнозинството ще върви по своя дневен ред, прогнозира Първанов.

"Проектът за 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй" не противоречи на изграждането на АЕЦ "Белене", те се допълват във времето и дай, Боже, след време, когато изтече експлотационния срок на 5-и и 6-и блок, дай боже, да имаме 2 или 3 нови блока", даде рамо на енергийните проекти на управляващите Първанов. Той обаче не спести критиките си към сегашния президент Росен Плевналиев, който иска да наложи вето върху 20-процентната такса за възобновяемите енергийни източниици. „В проблемите на икономиката, на данъчната и бюджетна политика държавният глава не трябва да се намесва. Те са прерогативи на правителството, затова са избрани мнозинството в парламента, кабинетът – да формират тази политика", категоричен бе Първанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе