Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Летифов за скандалите: Чакаме отговор от институциите

Летифов за скандалите: Чакаме отговор от институциите

 

Всички държавни органи и институции в момента са поставени на сериозно изпитание. Ние, от ДПС, не можем да коментираме кое е истина и кое фалшификат. Компетентните институции трябва да си свършат работата и да дадат отговор какво се случва. Трябва да запазим държавността, заяви в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов по повод скандалите с изтеклите снимки и запис на премиера Бойко Борисов.

"Целта на тези снимки и запис може да бъде уреждане на лични сметки или задни мисли, но за нас по-същественото е, че цената на скандалите ще платим всички български граждани и институции. Няма нужда от напрежение в държавата. Пак ще повторя, че компетентните органи - прокуратура, МВР, ДАНС трябва да си свършат работата, за да се разсеят всички съмнения и да получим отговорите. От вчерашното изявление на премиера разбрахме, че ДПС е предвидим и коректен играч на политическата сцена. Ние никога не сме участвали в задкулисни договорки и винаги сме заявявали, че между институциите трябва да има диалог. Смятаме обаче, че липсата на диалог между институцията блокира работата на държавата и от това страдат гражданите", категоричен бе той.

"ДПС стои на позицията си за АЕЦ „Белене“. Ще видим какви точно документи са подписани днес и тогава ще коментираме, но нашата позиция винаги е била против този проект, заяви Летифов.

По повод подписаното споразумение между властта, бизнеса и синдикатите, депутатът припомни, че от 3 години партията на Доган предлага дебат за икономическо развитие на България.

„Икономиката ни трябва да догонва най-развитите икономики в ЕС. Зелената сделка ни дава шанс това да се случи. Трябва да се направи точен и акуратен анализ на всеки един сектор в страната, за да бъде ясно разпределението на всяко евро от Зелената сделка“, каза още депутатът от ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе