Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Летифов: Нека даренията на Пеевски са заразителни

Летифов: Нека даренията на Пеевски са заразителни

"Надявам се даренията на Делян Пеевски да бъдат заразителни. Призоваваме към дарителството да се включат още повече хора. Даренията са безкористни, но как да покажем доброто, ако всичко остане в тайна. Още повече, че ако даренията са тайни, вие журналистите ще имате поводи да търсите нещо нередно. Г-н Пеевски е един от най-проверяваните хора и е ясно, че при даренията са спазени всички закони. Необходимостта от тези дарения е реална и аз му благодаря за тях", заяви пред БНТ депутатът от ДПС Халил Летифов.

В парламента не са взимали заплати по време на извънредното положение, а т.нар. "безотчетни пари" всъщност са отчетни и са за подпомагане на дейността на депутатите. "Някои колеги ползват шофьори, други експерти за областите, в които не са толкова добре подготвени и запознати. Пак ще повторя, че народните представители заплати не сме получавали", каза той в коментар на появилите се информации, че народните представители са получили част от заплатите си.

"Разхлабването на мерките носи опасности, но ние казахме по време на изслушването на премиера в парламента, че животът трябва да продължи. Трябва да се върнем постепенно към нормалния начин на живот. Разхлабването на мерките е и за икономическия живот. Трябва да спазваме мерките, защото запазването на здравето на хората е на първо място, но трябва и да ходим на работа. Трябва да намерим златната среда в това отношение", категоричен бе Летифов.

"Управляващите заявиха, че мярката 60:40 е спасила 100 000 работни места. Ако това е така, то това е успех. Две са най-важните неща при тази криза - запазването здравето на хората и запазването на работните места. Мерките дадоха някакъв резултат до този момент, но ние настояваме те да продължат и да бъдат още по-драстични. Ние предлагаме мярката да стане 80:20. Ние можем да предложим много мерки, но трябва да се съобразяваме и с възможностите на бюджета", каза още той.

"За нас е добре да се говори и да се търси най-добрият баланс и решения по време на кризата. ДПС иска да бъде градивно. Ние подкрепяме мерките на щаба и правителството, които запазват здравето на хората и се грижат за икономиката. Народното събрание работи по правилата на извънредното положение. Тези правила ги приехме всички народни представители. Смятам, че в скоро време ще се върнем към нормалния ритъм на работа. На никой не му е отнета думата и всеки може да задава въпроси към нас. Ние винаги сме заявявали, че подкрепяме политиките на управляващите, които съвпадат с нашите виждания. ДПС е против войната между институциите. Трябва да се води диалог между правителство и президентство, за да намираме път за решаване на проблемите в тази ситуация", заяви депутатът от ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе