Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Legion Run отново ще тества издръжливостта

Legion Run отново ще тества издръжливостта

Black Ram Spout ще е една от най-силните трудности до финала на трасето

Третото издание на Legion Run в България ще се проведе на 9-ти юли (събота) и за поредна година дава заявки да бъде сред най-мащабните и помнещи се събития за сезона. Компанията, която е сред най-динамично развиващите се представители на obstacle course индустрията по света, е подготвила 5 километрово трасе край Панчарево, с което отново ще подложи на изпитание физическите и психически сили на участниците си. Над 20 препятствия ще очакват любителите на адреналина, като 90% от тях са обновени или напълно различни от предходните издания.

За да стигнат до финала, те ще трябва да се сблъскат с предизвикателството Black Ram Spout, а именно - да изскачат водопад по мрежа от корабни въжета, срещайки отпора на падащите му студени води. Атракцията е значителна и ексклузивна за Legion Run, защото трасето я позволява само у нас. В световен план има аналог и в шотландските obstacle състезания, които се провеждат край езерото Лох Нес. Името на препятствието произлиза от родината на уискито и се използва в региона на британските острови със значение за думата „водопад". „Spout" в уиски индустрията по света символизира изтичането на алкохолната течност от бутилката в чашата, също като падащите ледени води на водопада.

Участниците в българския Легион ще се изправят пред още интригуващи предизвикателства като: Nox Arca - тъмни и тесни тунели на няколко нива с един-единствен изход; Fenestra - вертикални стени с тесни прозорчета за провиране; Oculus - катерене по 5-метрова стълба, следвано от спускане по пожарникарски пилон в яма с кална, ледена вода и редица други.

Билетите за Legion Run на 9 юли у нас скоро ще бъдат спрени от продажба. Вече има заявки за няколко хиляди участника, като в световен план бройката на опитали екстремното преживяване възлиза на около 40 000 души. Всеки, който иска да се запише за събитието да го направи в компанията на колеги и приятели или самостоятелно на сайта www.legionrun.bg. Достъпът за зрители е напълно безплатен и свободен.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе