Извънредни новини

Ледена баня за "Левски" във Варна

Ледена баня за

Варна. "Черно море" хвана още една едра риба на "Тича". Варненци повалиха "Левски" с 2:1 на Андреевден и си осигуриха комфортна преднина пред "Берое" в битката за място в първата седмица.

Георги Илиев попари "сините" в 41-вата минута, а в 62-рата Бакари покачи. Гостите успяха да намалят в 77-ата чрез Туре. За повече обаче не им стигнаха силите, въпреки че домакините останаха и с човек по-малко. Сашко Александров бе изгонен в 80-ата минута, след меле на тъча. Не мина и без спорни отсъждания. Христо Ристосков си вкара автогол в 35-ата минута. Тогава той отсъди дузпа в полза на варненци за фаул на Пламен Илиев срещу Бакари. Секунди по-късно реферът промени решението си след сигнал от помощника, че нарушение не е извършено.

"С 15 добри минути и после нищо - няма как да биеш. Трябва да си вземем сериозна поука", обяви техническият директор на "Левски" Христо Йовов. Той бързо се изниза от стадиона заедно с Иво Тонев. Бившият шеф на УС на столичани обаче отказа да коментира загубата. "Трябва да се абстрахираме от терена и обстановката на трибуните, която не подобава на отбор от елита, вината си е наша", допълни Йовов за "Стандарт".

Гонзо: Трябваше да ги приключим по-рано

Надиграхме "Левски", но трябваше да ги приключим по-рано, отсече треньорът на "Черно море" Георги Иванов. Бившият голмайстор на "сините" запази самообладание и не се радва като малко дете на победата за разлика от помощниците си, които се катереха по гърба му. "Можеше да си спестим треперенето, като вкараме трети гол. Всяка победа е три точки, така че няма значение с кого играем. Този успех обаче е важен за самочувствието ни. Срещу по-силните е по-лесно, защото ти позволяват да играеш и имаш пространство", каза още Гонзо.

"Не искам да звучи като оправдание, но на този терен се играе трудно. Все пак допуснахме и леки голове. Бру се контузи, а Пламен Димов имаше нужда от време преди да влезе в час", коментира Антони Здравков. Треньорът на "сините" изпадна в полемика с фенове на "Черно море" след мача, която завърши със стискане на ръце.

Селски отбор сме, скочи защитник

Започваме да приличаме на отбор от провинцията, ядоса се един от най-добрите играчи на "Левски" в последно време Даниел Димов. Защитникът упрекна съотборниците си за загубата. "Цяла седмица си говорим, че на този стадион не може да биеш, ако не пуснеш кръв и не се сбиеш. Едно е да искаш, друго да го направиш. Прекалено лесно започнахме да свикваме със загубите!", продължи бившият играч на "Черно море". "Не ме интересува срещу кого играем. Просто не искам да губя. Колективът ни е добър, но трябва да го показваме всеки път", допълни Димов. Думите му обаче не се харесаха на Станислав Ангелов. "Всеки си има мнение. Питайте Даниел защо мисли така. Просто "Черно море" имаха малко преимущество в единоборствата", продължи Пелето и започна да се кара на журналистите.

Палят свещи срещу мен

Сашо Александров, "Черно море"

Явно някой пали свещи срещу мен, за да ми вадят картони. Първият бе измислен, но вторият напълно редовен. Блъснаха ме, аз също реагирах. Заслужена победа. Разликата се видя - вкарахме два гола, а те един. Яд ме е, че ще пропусна срещи, но какво да се прави.

Нека не се изхвърляме

Георги Илиев, "Черно море"

Хубава победа, но да не се изхвърляме. Най-важното бе, че се раздадохме без изключения. Играхме не на 100, а на 200%. Тактиката също си каза думата.

Трябва да пуснеш кръв

Орлин Старокин, "Левски"

Без да се одраскаш и пуснеш кръв - не може да се получи. Това е едно от причината за загубата ни. Тук футбол трудно се играе. Имаме качествени играчи, но ни липсваше агресията. Те стъпиха по-здраво и спечелиха. Имам аркада, но не е кой знае какво.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе