Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лечева:Да предпазим младите от брутални сценаристи

Лечева:Да предпазим младите от брутални сценаристи

На площада има много хора, които искат едно по-добро бъдеще. Но на протестите има и такива, които имат свои сценарии - хора, които са олицетворение на миналото и имат силов, брутален метод, които искат със сила да придобият икономическо влияние. Трябва да предпазим младите от тях. Това каза Весела Лечева пред Нова тв.

Всеки ще иска да яхне протеста на младите, но не можеш да приемаш безрезервно всяка подккрепа. Хора, които имат тежки прегрешения. Аз не съм съдник, но съм потърпевш и искам да предпазя младите от техните спонтанни очаквания за по-добра държава. Затова ги призовавам да се разграничат от хората с обвинения. Това ще бъде справедливо и почтено към младите, каза още Лечева, чийто съпруг бе прострелян посред бял ден през 2007 г. и все още е в будна кома. 

Лечева отказа да влезе в конкретика по покушението, заяви, че каквото е имала да каже, го е казала. 13 г. чакам справедливост по тази вандалска постъпка, каза Лечева, която е зам.председател на ПГ на БСП. По думите й, подобни престъпления трудно се доказват. Важно е да имаш куража и волята да стигнеш докрай в това разследване, добави тя.

Аз искам да вярвам, че прокуратурата е силна, гражданите могат да разчитат на нея, за да получат справедливост. Тя отказа да спомене името на човека, когото визира. Но отново посочи, че зад спонтанните протести има сцераний, дирижиран от хора, укриващи се в далечна арабска държава. Този сценарий ще бъде много опасен за бъдещето на държавата и за бъдещето на младите, посочи Лечева. Призовавам всички лидери на протеста, за да бъдат в утрешния ден с чисто лице пред младите, да се разграничат, каза още тя.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе