Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Лъжа за Шуми разтресе света

Лъжа за Шуми разтресе света

Коравосърдечни испанци вкарват в съда легендата

Новина за събуждането на Михаел Шумахер даде надежда на милиони по света днес. Уви, бързо се разбра, че някой си прави дебелашка шега или реклама на гърба на човешкото нещастие. В нета гръмна изявление пред РТЛ на говорителката на звездата - Сабине Кем, как шампионът от Ф1 е излязъл от комата и дори разпознал съпругата си. Той обаче бил още замаян от медикаментите и често заспивал.

"Новината" беше препечатана от куп сайтове, включително и в авторитетен руски вестник. Големите западни медии обаче мълчаха и се оказа, че има защо. В РТЛ подобна информация така и не се появи. Оказа се, че подобна лъжа се съчинява не за първи път.

За съжаление, напълно истинска се оказа друга новина. Въпреки че все още е в кома, Михаел Шумахер ще бъде изправен пред съда. Според медиите в Германия той ще подведен под отговорност заради инцидента с мотоциклетист в Испания през ноември миналата година. Тогава Шуми отнел предимството на ищеца и той паднал, счупил си ръката, мотоциклета и часовника. Сега иска компенсации за това. Все пак от съда са обявили, че може да дойде и пълномощник на германеца в съда. Поне така може да се избегнат абсурдни ситуации. Семейството на бившия пилот е обявило, че няма претенции към ищеца и ще изплати всичко, което съдът определи като компенсация. Въпреки това дело ще има. Явно испанците се надяват да одерат здраво кожата на изпадналото в беда семейство на Шумахер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе