Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Куюмджиев: Не се предвижда поправка в Закона за енергетиката

Куюмджиев: Не се предвижда поправка в Закона за енергетиката

София. Не се предвижда поправка в Закона за енергетиката. Това заяви зам.-председателят на Енергийната комисия в парламента Явор Куюмджиев в сутрешния блок на ТВ 7. "България няма да гласува законопроект, който да позволи българската част от "Южен поток" да бъде изключена от обхвата на третия европейски енергиен пакет, каза още той и уточни, че с подобна промяна ще отпадне задължителното изискване до тръбата да имат достъп и трети страни.

Промените са насочени към синхронизиране на нашето законодателство с европейското и дефинирането в нашия закон на понятието морски газопровод. Тъй като досега България не е имала такъв, подобен термин липсва, но заради "Южен поток" се налага да се въведе, каза депутатът.

"Южен поток" е руско-европейски проект. Негови собственици са три големи европейски компании. Атаките срещу българския участък са напълно излишни и изцяло политически. Няма драма, не сме нарушили нищо, не предстоят санкции", коментира още Куюмджиев.

В писмото на Гюнтер Йотингер има невярна информация за това, че промените в Закона за енергетиката са минали на първо четене в парламента. "Няма такова нещо, те са още в Комисията по енергетика", обясни зам.-председателят.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе