Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Без купон в щангите, Гидков стана хаджия

Без купон в щангите, Гидков стана хаджия

Европейската титла и двата бронзови медала, които спечелиха щангистите ни в неделя на европейското първенство в Тел Авив, бяха отпразнувани само с по чаша уиски, научи "Стандарт". Българите направиха страхотен удар в континенталния шампионат като в кат. до 62 кг Ивайло Филев грабна титлата, а до него, на третото място на почетната стълбичка, се качи Стоян Енев. До бронзово отличие достигна и Мая Иванова (53).

Филев грабна златото с двубой от 299 кг (136+ 163). Енев събра 286 кг (126+160) и стигна до бронза в трето поредно европейско. "Състезанието при мъжете свърши много късно. После ги извикаха на допинг контрол. Всички бяха уморени и не сме празнували", заяви генсекът на федерацията Борислав Гидиков и похвали организацията на надпреварата. "Залата е на половин час от хотела, който пък е на плажа и гледаме морето", разказа още той.

Домакините хранели щангистите богато и вкусно - с агнешко, телешко и салати. Първата ни група национали не е успяла да стигне до Божи гроб, но Гидиков се похвали, че вече е хаджия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе