Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кунева: Не искам политически картели

Кунева: Не искам политически картели

София. Аз не искам политически картели. Това каза лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева пред бТВ във връзка с това дали Реформаторският блок може да влезе в коалиция с ГЕРБ след изборите.

Този петък лидерът на БСП Сергей Станишев обяви в ефира на телевизията, че Реформаторският блок трябва да каже  категорично дали ще управлява коалиционно с ГЕРБ. Станишев допълни, че подобно сътрудничество ще направи Реформаторския блок „патерица за връщането на ГЕРБ на власт". От своя страна Кунева каза, че призивът на Станишев е „мързелив".

„Има много въпроси, на които той сам трябва да отговори по отношение на сегашното управление. За да не отговаря обаче, той се опитва да задава въпроси на другите. Затова казвам, че е мързелив призив. Истината е, че има елементи от поведението на ГЕРБ и исканията, които са в една посока с нашите – такова например е настояването за оставка на кабинета „Орешарски", но това не значи коалиция. Не сме съгласни с много от вижданията на ГЕРБ като мораториума за земята и отношението им към правосъдие и вътрешен ред – това са неща, които няма да пресечем.
Единствената коалиция към този момента е тази на партиите в Реформаторския блок, след изборите ще видим", допълни Кунева.

Лидерът на „България на гражданите" определи като „безсмислено" предложението на държавните мъже след срещата на КСНС при президента – да се предложи общоевропейски регламент за оповестяване на имуществото и сметките на висши политици. Тя смята, че то не може да стане общностно законодателство, защото нуждата от него е специфична само за страни като България.

„Само, което не може да се реши на вътрешно ниво, то се решава на общоевропейско. Не мисля, че тези неща са проблем за Финландия или Дания, например. Затова няма как да бъде прието. Просто нашите политици трябва да спрат да се крият един зад друг".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе