Извънредни новини

Култови баби надъхват Русия

Култови баби надъхват Русия

Нойщедтер гарантира, че е научил химна

Новоизлюпеният руски национал Роман Нойщедтер се похвали, че не просто е научил химна на страната, но и го пее преди старта на мачовете. "По-скоро го шептя, защото не знам как ще се приеме от съотборниците ми. Щом имам руско гражданство, значи трябва да знам и химна", отсече в интервю за "championat.com" халфът на "Шалке". Той също разкри любопитни подробности от интересното си минало. "Прекарах първите години от детството си в Киргизстан. Спомням си как играех футбол с баба и дядо у дома. Марко Ройс е най-добрият ми приятел. Израснахме заедно и даже играхме рамо до рамо в "Борусия" М. Сега сме в различни клубове, но си запазихме отношенията", призна Нойщедтер. Той не пропусна да говори и по една от любимите за всеки футболист теми: бързите коли.

"Харесвам големите автомобили, но не съм фанатик. Не обичам да карам бързо. Ако разстоянията са малки, ходя пеша или ползвам градския транспорт. Относно музиката, обичам немски рап, който е доста смешен. Брат ми ме кара да слушам и руски изпълнители, като например Тимати", сподели роденият в Украйна футболист. Междувременно той и неговите съотборници бяха надъхани от култовия фолклорен колектив "Бурановски бабички". Ансамбълът, завършил втори на "Евровизия" през 2012 г., направи видео клип, с който да подкрепи любимците си. "Ние сме фенове на Леонид Слуцкий и неговите възпитаници. Ще гледаме мачовете им", отсякоха бабите. Русия стартира участието си на европейското в събота срещу Англия.

Португалия мечтае за Е609 млн. при титла

Кристано Роналдо може да се превърне в ракета носител на икономиката на Португалия, ако изведе страната си до титлата. Институтът за администрация и маркетинг прогнозира печалба от 609 млн. евро за бизнеса. Дори и провал още в групите ще се отрази добре. Макар и сумата да е 438 евро. Така португалците имат двоен повод да се молят за успех на Кристиано и компания.

Междувременно хиляди имигранти се изсипаха в Маркусис, където е базата на иберийците, за да посрещнат идолите си, които вчера стъпиха във Франция.

Унгария остава без политици

На кого ни оставяте? Този въпрос отправи унгарското издание "Блик" към политиците в страната. Парламентът трябва да се разпусне на 13 юни, но в последните дни почти никой не стъпва в него. Причината за това е, че въпреки призивите цели парламентарни групи се отправят ръка за ръка към Франция. Там Унгария за пръв път от 44 години ще рита на голяма първенство. Плътно до националите ще бъде Виктор Орбан. Премиерът заяви, че ще присъства на всички мачове в предварителната група.

Златан посегна и на краля

Голямата уста на Златан Ибрахимович не спира да работи. След Франсоа Оланд, той захапа не кой да е, а самият крал на Швеция Карл XVI Густав. "Опитвам се да споделя любовта си към играта, радостта и страстта. Всички днес са мои хора. Швеция вече е страната на Златан, а не на краля", обяви в интервю за националната телевизия звездата на ПСЖ. "Ще се постарая да представя страната си с най-доброто от мен, както само аз мога. Освен това съм и капитан. Трябва да помогна на момчетата, които до скоро бяха в младежкия отбор", каза още 34-годишният футболист, за който това май ще бъде последното голямо първенство. Вчера пък стана ясно, че той може да продължи кариерата и с в Бразилия, след като има изгодна оферта от анонимниците от "Ибиш де Пернамбуко".

Друг ветеран - Андреас Исаксон пък успокои медиите, че ще бъде на линия за старта. Вратарят имаше контузия, но гарантира, че проблемите му са вече минало. "

Словак влезе в историята с прякор

Словашкият национал Юрай Куцка влезе в историята на футбола в родината си заради прякор. Халфът е първия играч на страната, на чиято фланелка вместо фамилията, ще пише прозвището му - Куца. Футболистът на "Милан" не скри радостта си от факта, че никой в националния не го е правил преди него. "Все някой трябваше да бъде пръв", похвали се 29-годишният Юрай. В същото време "соколите" проплакаха от качеството на терена, на който се подготвят преди старта на първенството. Стадионът във Виши се оказа картофена нива, след като по принцип се ползва за ръгби. За сметка на това 2000 французи се стекоха, за да видят гостите си, и ги оставиха с отворени усти.

Пекар не спи заради Албания

Френски пекар се видя в чудо заради националите на Албания. 28-годишният Давид Руже и съпругата му от няколко дни спят само по няколко часа. Причината за това е, че те едва смогнат да изпълнят поръчките на дебютантите на Евро 2016. Семейството трябва да им доставя всеки ден по 35 кг прясна паста, макарони и други тестени изделия. Първата порция трябва да е готова в ранни зори, за да бъде сервирана за закуска. "Ядат много, но е хубаво, че имаме работа", радва се Руже.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе