Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кристоферсен спечели слалома в Аделбоден

Кристоферсен спечели слалома в Аделбоден

Норвежкото дете чудо в алпийските ски Херник Кристоферсен спечели драматично победата на слалома в Аделбоден, който се проведе при много тежки метеорологични условия.

Ден след като заради силен дъжд бе отменен класическия гигантски слалом на пистата „Куонингсбергли" домакините все пак успяха да спасят слалом. Въпреки силния мокър сняг в първия манш състезанието стартира и пръв до финала слезе Александър Хорошилов (Рус). Лидерът за голямата СК Марсел Хиршер (Ав) изоставаше на 0,24 сек, а трети бе Кристоферсен на 0,32 сек. Във втория снегът спря, но мъглата над пистата се усили. Вкрайна сметка Кристоферсен успя да кара най-точно и триумфира като №1 с 1:51,34 мин и си осигури 41 500 швейцарски франка от наградния фонд.

Хиршер остана втори на 0,06 сек, а Хорошилов се задоволи с третото място на 0,60 сек. Победата е трета за сезона в слалома за Кристоферсен и общо 7-а в неговата кариера за СК. Той води за купата в слалома с 40 т аванс пред Хиршер. Австриецът обаче е начело за големия глобус с 801 т, пред Свиндал (Нор) – 636 т, и Кристоферсен – 571 т.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе