Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кралица Вон чукна 73 победи в ските

Кралица Вон чукна 73 победи в ските

Кристоферсен оцеля като номер 1 в Аделбоден

Скоростната кралица Линдзи Вон продължи наказателната си акция в алпийските ски. Американката бе повече от убедителна за победата си в супергигантския слалом в Алтенмарк/Цаухензее (Ав). Вон остави втората Лара Гут (Швейц) на 0,70 сек. Трета за радост на домакините се нареди Корнелия Хютер на 1,25 сек. Ден по-рано американката спечели в австрийския курорт и скоростното спускане. Победата за Линдзи е нейна 73-а за световната купа и 26-а в суперигантския слалом. Във втората по скорост дисциплина Вон вече е едноличен лидер и при жените и мъжете.

Във вечната ранглиста по победи за СК тя вече изостава само на 13 от великия Ингемар Стенмарк (Шв), който държи първото място с 86 победи за СК. С днешния си успех Вон вече има 700 т и е втора в генералното подреждане за големия кристален глобус. Лара Гут води със 738. Вон обаче е убедителен лидер в класирането за малките купи в спускането и супергигантския слалом. "Това е перфектен старт на новата година за мен", каза след финала днес Линдзи. "Две поредни победи в два дни е невероятно", допълни кралицата.

При мъжете норвежкото дете чудо Херник Кристоферсен спечели драматично победата на слалома в Аделбоден, който се проведе при много тежки метеорологични условия. Ден след като заради силен дъжд бе отменен класическия гигантски слалом на пистата "Куонингсбергли" домакините все пак успяха да спасят слалома. Въпреки силния мокър сняг в първия манш състезанието стартира и пръв до финала слезе Александър Хорошилов (Рус). Лидерът за голямата СК Марсел Хиршер (Ав) изоставаше на 0,24 сек, а трети бе Кристоферсен на 0,32 сек. Във втория снегът спря, но мъглата над пистата се усили. Вкрайна сметка Кристоферсен успя да кара най-точно и триумфира като номер 1 с 1:51,34 мин. Хиршер остана втори на 0,06 сек, а Хорошилов се задоволи с третото място на 0,60 сек. Победата е трета за сезона в слалома за Кристоферсен и общо 7-а в неговата кариера за СК. Той води за купата в слалома с 40 т аванс пред Хиршер. Австриецът обаче е начело за големия глобус с 801 т, пред Свиндал (Нор) - 636 т, и Кристоферсен - 571 т.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе