Извънредни новини

Министър Кралев: Стоичков показа колко е обичан и уважаван

Министър Кралев: Стоичков показа колко е обичан и уважаван

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на днешното представянето на биографичната книга на най-големия български футболист Христо Стоичков. „Христо Стоичков. Историята" е официалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков и разказва за смайващото пътешествие на едно момче от улицата на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу". Премиерата на книгата бе в столичния хотел "Маринела" и събра над 200 известни спортисти, политици, дипломати и хора на изкуството.

„Много се радвам, че съм тук сред толкова много успели хора от различни сфери на българското общество. Това показва много ярко колко уважаван и обичан е Христо от цялата нация. Той безспорно е най-успешният, най-обичаният и най-популярният българин в целия свят, който е направил и продължава да прави изключително много за България", заяви министър Кралев. Стоичков лично подари новата си книга на министъра с автограф.

Кралев благодари на съавтора на книгата Владимир Памуков, който по думите му се е превърнал в един от най-добрите биографи на българските спортни легенди.

„Тази книга трябваше да я има, за да могат младите хора на България да черпят вдъхновение от пътя и кариерата на Стоичков, тръгнал от един малък български град и покорил световния връх. Въпреки че за Христо е казано почти всичко, аз съм сигурен, че в тази книга ще намерим моменти, които ще дадат нови щрихи на колоритния му образ", допълни Кралев

Гости на събитието бяха още президентите на България Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БОК Стефка Костадинова, множество спортни легенди, бивши съотборници на Стоичков, представители на бизнеса, както и футболният съдия Урисар Аспитарте, настъпен от Христо по време на превърналия се в легендарен мач за Суперкупата на Испания между „Барселона" и „Реал" (Мадрид) през 1990 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе