Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кралев откри уникална площадка в Казанлък

Кралев откри уникална площадка в Казанлък

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри нова спортна площадка в Казанлък. Освен него на събитието присъстваха и кметът на града Галина Стоянова, нейната заместничка Лилия Цонкова и председателят на НБЛ Тити Папазов.

"Винаги се радвам, когато откриваме ново спортно съоръжение. Тази площадка не е предназначена за традиционните за Казанлък спортове като лека атлетика, колоездене и волейбол. Тя обаче е за нашите деца и за спортовете, които младите хора припознават като свои и които го мотивират да спортуват и да се движат. Скейтборд, ролери, катерене. Дано това съоръжение да се напълни с млади хора и да стане спортно средище", заяви министър Кралев по време на събитието. Той също призна за множеството проблеми със спортните бази в страната и липсата на средства за тях.

"Полагаме много усилия да намерим пътеки, по които да осигурим финансиране. Казанлък не прави изключение", спомена министъра. Самото съоръжение е на стойност 365 671,99 лв. То разполага със стена за катерене и площадки за ролери и скейтборд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе