Извънредни новини

Кралев за "Литекс": Очаквам да се спазят правилата

Кралев за

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че очаква правилата да бъдат спазени по повод казуса с "Литекс". Той заяви това по повод нажежената до червено обстановка в българския футбол.

"Очевидно е, че футболът ни преминава през много тежък период. БФС е изправен пред сериозно изпитание в момента", коментира пред БНТ Кралев.

"Не мога да дам оценка за работата на централата. Има обаче една древна мъдрост, която гласи, че "само законът може да ни даде свобода". Когато спазваш правилата, когато ги прилагаш по еднакъв начин спрямо всички, тогава няма шанс да сбъркаш и управлението ти ще бъде оценено като добро. Когато обаче започнеш да правиш изключения и компромиси, тогава вече се поражда съмнение и започват различни тълкувания", добави още министърът.

"От една страна, БФС има наредба, правилник. "Литекс" има право да обжалва, разбира се, но мисля, че в крайна сметка ще бъде взето решение, което е съобразно законите на спорта и на държавата. От друга страна обаче, не е никак добре спонсорите и инвеститорите в българския спорт да се гонят с лека ръка", добави спортният министър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе