Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Корнелия с румънска атака към Борисов

Корнелия с румънска атака към Борисов

Румънска атака срещу премиера Бойко Борисов предприе соцлидерът Корнелия Нинова. Тя яхна реакцията на съседите по повод африканската чума, за да постави под съмнение дипломатическите способности на Борисов.

Преди няколко часа румънското Външно министерство израчи чрез Туитър и Фейсбук разочарованието си от думите на Борисов, който в петък съобщи в Пазарджик, че заразата от Африканска чума по свинете е дошла у нас чрез туристите от северната ни съседка. "Те ядат по пътищата, оттам остатъците лесно могат да се разпространят", каза Борисов. Още преди година обаче ловците у нас предупредиха, че заразата ще проникне в България през Румъния, където имаше огнища на заразата много преди да се появят у нас. „Борисов трябва да си припомни, че румънските туристи допринасят значително към брутния вътрешен продукт на България”, обяни Външно в Букурещ.

Дипломацията е тънка работа и не е за всеки, злостно коментира във Фейсбук Нинова. Внушението, че Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действата на самия Борисов, написа още Нинова.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе