Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Корнелия проговори за тънките сметки с Радев

Корнелия проговори за тънките сметки с Радев

Корнелия Нинова е знаела предварително, че в понеделник Румен Радев ще съобщи заявката си за повторно кандидатиране. Това съобщи самата соцлидерка на партиен брифинг за водачите на червени листи.

ВИЖ ОЩЕ: Кои са водачите на листите на БСП

"Поздравяваме Радев и Йотова за решението им да се кандидатират за втори мандат, знаех за изявлението на президента предварително", каза Нинова, която два дни загадъчно мълча, оставайки всички политолози да коментират в колко неудобна позиция е поставена от президента.

БСП ще обсъжда кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат след парламентарните избори, каза обаче Корнелия Нинова.

"За формата и начина на номиниране, издигане, и двамата сме на мнение, че този въпрос ще се решава след изборите", допълни тя, ясно показвайки координация в действията с Радев.По думите й сега е бил точно момента за него, за да се разсеят спекулациите.

"Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел - да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори с ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори", заяви Нинова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе